Κριτική Ταινίας : 21 Bridges

Το 21 Bridges (21 Γέφυρες) του Brian Kirk είναι μια γρήγορη άλλα παλιομοδίτικη ταινία αστυνομικής δράσης, προβλέψιμη άλλα αρκετά διασκεδαστική.

Η ταινία ακολουθεί έναν ατιμασμένο ντετέκτιβ της αστυνομίας της Νέας Υόρκης που έχει μια ευκαιρία για λύτρωση. Όταν «ρίχνεται» σε ένα ανθρωποκυνηγητό για να πιάσει ένα δολοφόνο, αρχίζει να ανακαλύπτει μια τεράστια συνωμοσία που ενώνει τους συναδέλφους του με μια εγκληματική αυτοκρατορία. Πρέπει να αποφασίσει ποιον κυνηγάει και ποιος τον κυνηγάει. Κατά τη διάρκεια του ανθρωποκυνηγητού, το Μανχάταν είναι εντελώς αποκλεισμένο για πρώτη φορά, ακόμα και οι 21 γέφυρες του.

Σεναριακά δεν πρόκειται κάτι άλλο από την κλασική ιστορία “διεφθαρμένου αστυνομικού”, που προσπαθεί να περάσει ως κάτι πιο ενδιαφέρον. Οι αποκαλύψεις είναι πραγματικά προβλέψιμες, και οι χαρακτήρες είναι άνισα ανεπτυγμένοι. Αφηγηματικά, δεν υπάρχει κάποιο εξαιρετικό λάθος, αλλά πρόκειται απλά για υπερβολική παρουσίαση μιας απλοϊκής ιστορίας. Αντισταθμίζοντας το αδύναμο σενάριο, οι σκηνές δράσης όμως όπως και η σκηνοθεσία έχουν ένα αρκετά ενδιαφέρον στιλ και είναι καλοφτιαγμένες ενώ η κινηματογράφηση είναι ατμοσφαιρική.

Το εγγενές χάρισμα του Chadwick Boseman, που μοιάζει γεννημένος για να ηγείται τέτοιο είδους ταινιών, προσθέτει μια σημαντική ποσότητα ενέργειας σε ένα κατά τα άλλα παθητικό ρόλο. Μεταξύ του υποστηρικτικού cast, δεν υπάρχουν πραγματικά αδύναμες ερμηνείες, αλλά δεν υπήρχαν και από την αρχή σημαντικές προοπτικές. Οι J.K.Simmons, Sienna Miller και Taylor Kitsch δίνουν όλοι αξιοπρεπείς ερμηνείες σε ρόλους αρκετά μονοδιάστατους και κλισέ.

Το 21 Bridges (21 Γέφυρες) του Brian Kirk είναι μια οικεία άλλα στέρεη ταινία που στηρίζεται στην παρουσία του πρωταγωνιστή της αντί στην δημιουργία μιας λιγότερο συνηθισμένης αφήγησης.

 

Σκηνοθεσία: Brian Kirk

Πρωταγωνιστούν: Chadwick Boseman, Sienna Miller, Stephan James, Keith David, Taylor Kitsch και J. K. Simmons

Στους Κινηματογράφους!