Κριτική Ταινίας : Aquaman

Το Aquaman του James Wan είναι μια επική περιπέτεια φαντασίας. Διασκεδαστική και πολύχρωμη οπτικά, σε αντίθεση με τις άλλες ταινίες της DC, αλλά βασισμένη σε κλισέ σεναριακές νόρμες καταφέρνει να κερδίζει παροδικά τις εντυπώσεις.

Μια περιπέτεια που εκτυλίσσεται στον αχανή, οπτικά εκπληκτικό υποβρύχιο κόσμο των επτά θαλασσών, το Aquaman είναι μια ιστορία αποκαλύπτει την προέλευση του μισού-ανθρώπου, μισού- Ατλάντειου Arthur Curry και εξερευνά το ταξίδι της ζωής του- ένα ταξίδι που δεν θα τον αναγκάσει απλώς να αντικρίσει τον πραγματικό του εαυτό, αλλά να ανακαλύψει αν είναι άξιος να γίνει αυτός που γεννήθηκε. Να γίνει ένας βασιλιάς.

Πίσω από την ταινία Aquaman υπάρχει μια πλούσια μυθολογία η οποία προσφέρει και αναδεικνύει ένα πλήθος χαρακτήρων, η ιστορία της όμως παραμένει κλασική. Ένα κληρονόμος που είναι απρόθυμος να πάρει το θρόνο και ένας ανταγωνιστής συγγενής που προσπαθεί να σφετεριστεί την εξουσία του, και να φέρει την καταστροφή. Άπο τον Lion King μέχρι τον Thor και τον Black Panther η ιστορία αυτή έχει ξαναειπωθεί και σε αυτή την περίπτωση ο κακός της ιστορίας δεν είναι τόσο χαρισματικός όσο ο Loki ή ο Killmonger, με αποτέλεσμα το ταξίδι του ήρωα να γίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρο χωρίς την ύπαρξη ενός άξιου ανταγωνιστή να αμφισβητήσει την κυριαρχία του έστω και επιφανειακά.

Η ταινία έχει συνολικά αφηγηματικά ζητήματα, με πολλές αναδρομές που δεν εξυπηρετούν περαιτέρω την δομή της και ένα υποσενάριο που είναι εντελώς περιττό, ακόμα και με την μεγάλη διάρκεια της να μην λειτουργεί υπέρ της, αλλά σίγουρα είναι αρκετά φιλόδοξη και διασκεδαστική για να μπορέσουν να ξεπεραστούν αυτά τα ζητήματα.

Το καστ της ταινίας είναι πολύ δυνατό με την Nicole Kidman και τον Willem Dafoe να έχουν υποστηρικτούς ρόλους. Ο πρωταγωνιστής Jason Momoa χρησιμοποιεί την εμφάνιση του και το χιούμορ του σε έναν ρόλο που του ταιριάζει απόλυτα ενώ και η χημεία του με την κινηματογραφική σύζυγο του Amber Heard λειτουργεί θετικά στην ταινία. Οι σκηνές δράσης είναι το ατού του Aquaman, αν και η χρήση CGI είναι αρκετές φορές υπερβολικά εμφανής και εκτεταμένη, με τα χρώματα και τα πολύ εντυπωσιακά γραφικά δημιουργούν μια αξιοσημείωτη κινηματογραφική εμπειρία. Μουσικά η ταινία προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το κύμα της εποχής και να ντύσει τις σκηνές της με ήδη γνωστά τραγούδια, πράγμα που κάνει άλλοτε επιτυχημένα και άλλοτε αμφισβητήσιμα.

Το Aquaman του James Wan είναι μια ευχάριστη κλασική ταινία υπερηρώων που δεν παίρνει τον εαυτό της σοβαρά, αφηγηματικά προβλέψιμη άλλα οπτικά εντυπωσιακή.

Σκηνοθεσία: James Wan

Πρωταγωνιστούν: Jason Momoa, Amber Heard, Willem Dafoe, Patrick Wilson, Dolph Lundgren, Yahya Abdul-Mateen II και Nicole Kidman

Στους Κινηματογράφους!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ