Κριτική Ταινίας : Avengers: Endgame

Το Avengers: Endgame (Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη) των Anthony και Joe Russo δεν είναι μια αυτόνομη ταινία αλλά ένα επικό φινάλε που ανταμείβει τους πιστούς θεατές των ταινιών της Marvel. Επαναλαμβανόμενο κατά καιρούς, αλλά γεμάτο χιούμορ, υπέροχα οπτικά εφέ και στιγμές συγκίνησης.

Στον απόηχο των γεγονότων του Avengers: Infinity War, της εξαφάνισης σχεδόν όλης της ζωής του σύμπαντος από τον Θάνος, οι εναπομείναντες Εκδικητές πρέπει να βρουν τον τρόπο να υπερνικήσουν τις δυνάμεις του Τρελού Τιτάνα, στο τελευταίο κεφάλαιο του μεγάλου επίλογου των Εκδικητών, μετά από 22 ταινίες της Marvel Studios.

Ο συνδυασμός ενός τόσο μεγάλου συνόλου ηρώων εξίσου αγαπημένων και οικείων από το κοινό κάνει την ταινία πολύ φιλόδοξη άλλα και δύσκολη στην εκτέλεση της. Αφηγηματικά αν και διαρκεί τρεις ώρες καταφέρνει να έχει μια σφιχτή ιστορία όπου κάθε σκηνή εξυπηρετεί το σενάριο. Ο εντυπωσιακός και σύνθετος Thanos του πρώτου μέρους όμως, δίνει την θέση του σε ένα πολύ πιο μονοδιάστατο ήρωα που αναλαμβάνει τον ρόλο ενός κλασικού κακού, ενώ το ταξίδι στον χρόνο που αποτελεί την αφηγηματική βάση της ταινίας μοιάζει περισσότερο σαν ευκαιρία για την δημιουργία αναμνήσεων στο κοινό και ευκαιριών για την επαναφορά χαρακτήρων παρά σαν κάτι εξαιρετικά τεκμηριωμένο στο σενάριο της ταινίας. Η χρήση τους χιούμορ είναι άλλοτε περισσότερο άλλοτε λιγότερο επιτυχημένη. Η ταινία στο σύνολο της λειτουργεί περισσότερο ως φόρος τιμής στους χαρακτήρες παρά σαν μια ανεξάρτητη δημιουργία, και εκεί είναι και που πετυχαίνει καθώς καταφέρνει να δημιουργεί μια πληθώρα αληθινών συναισθημάτων στο κοινό.

Το καστ αποτελείται από ένα σύνολο υπέροχων ηθοποιών, οι όποιοι είναι απολύτως εξοικειωμένοι και ταυτισμένοι με τους χαρακτήρες τους, με τις αλληλεπιδράσεις τους να μένουν πιστές στην μέχρι τώρα παρουσία τους στην ιστορία του σύμπαντος. Αυτοί που ξεχωρίζουν είναι οι «βασικοί» εκδικητές με τον Robert Downey Jr. και τον Chris Evans να κλέβουν την παράσταση σε μια ταινία που είναι γραμμένη πάνω τους. Οπτικά η ταινία είναι εξαιρετική. Τα χρώματα, ιδιαίτερα στην τελευταία σκηνή, εμβαθύνουν, καθορίζουν και δημιουργούν την ατμόσφαιρα που η μουσική ντύνει επίσης υπέροχα.

Το Avengers: Endgame (Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη) είναι ένα από τα πιο ικανοποιητικά τέλη σε οποιαδήποτε σειρά ταινιών. Μια ταινία που ανήκει στους χαρακτήρες της περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, και το κοινό νιώθει κάθε ένα από τα συναισθήματα τους. Μέρος του ταξιδιού είναι και το τέλος..

Σκηνοθεσία: Anthony και Joe Russo

Πρωταγωνιστούν: Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Chris Evans, Mark Ruffalo, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Samuel L. Jackson, Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Bradley Cooper, Vin Diesel, Brie Larson, Don Cheadle, Anthony Mackie, Sebastian Stan, Elizabeth Olsen, Tom Holland, Benedict Cumberbatch, Paul Rudd,Tom Hiddleston, Natalie Portman κ.α

Στους Κινηματογράφους!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ