Κριτική Ταινίας : Captain Marvel

Το Captain Marvel των Anna Boden και Ryan Fleck είναι ουσιαστικά μια ωδή στην πιο αναγνωρίσιμη φόρμουλα ταινιών, αυτή του σύμπαντος της Marvel. Eυχάριστη και εντυπωσιακή, επιλέγει να εισάγει έναν από τους σημαντικότερους ήρωες του σύμπαντος πολύ αργά και καθόλου εμπνευσμένα.

Η ταινία ακολουθεί την Carol Danvers, τη στιγμή που γίνεται μια από τις δυναμικές ηρωίδες του σύμπαντος, όταν ο πλανήτης Γη βρίσκεται ανάμεσα σε μια διαγαλαξιακή μάχη μεταξύ δυο εξωγήινων φυλών. Τοποθετημένο στη δεκαετία του 1990, η «Captain Marvel» ανοίγει μια νέα περίοδο στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel.

Δεν υπάρχει τίποτα καινούριο ή καινοτόμο στην ταινία αυτή καθ’ α αυτή πέρα από την τοποθέτηση της στο παρελθόν και την χρήση εκτεταμένων οπτικών εφέ, ειδικά στο πρόσωπο του Samuel L. Jackson. Aστεία, ευχάριστη και γοητευτική, χρησιμοποιεί όλη την τεχνογνωσία της Marvel και της Disney αποτελώντας απλά ένα εισαγωγικό κεφάλαιο για έναν χαρακτήρα που υπόσχεται πολλά αλλά δεν καταφέρνει να εντυπωσιάσει. Με μια αφθονία αναφορών στην ποπ κουλτούρα και στο υπόλοιπο σύμπαν, μοιάζει σαν μια ταινία που απλά ψάχνει να βρει την θέση της σε μια υπάρχουσα ιστορία αντί να προσπαθεί να δημιουργήσει μια δική της.

Η Brie Larson πρωταγωνιστεί στον ρόλο της Carol Danvers, μιας γυναίκας με κρίση ταυτότητας που αναζητεί την αλήθεια πίσω από τις μνήμες που την στοιχειώνουν. Η Carol φαίνεται και φέρεται σαν ένας καλοκουρδισμένος στρατιώτης χωρίς την σπίθα μιας φυσικής πρωταγωνίστριας στην ίδια της την ιστορία. Η χημεία της με τον Samuel L. Jackson είναι εξαιρετική και δοκιμασμένη, όμως και ο ίδιος χάνει κάτι από την λάμψη του μέσα από την διαδικασία των οπτικών εφέ. Ο «νεότερος» Jackson έχει ένα πρόσωπο συναισθηματικά κενό, όσο και αν κάνεις θαυμάζει το τεχνολογικό επίτευγμα της ταινίας. Οπτικά η ταινία υιοθετεί την ατμόσφαιρα των 90’s επιλέγοντας μια μουντή σχετικά χρωματική παλέτα και φωτισμό.

Το Captain Marvel των Anna Boden και Ryan Fleck είναι απλά ένα επεισόδιο στο σύμπαν της Marvel, φιλόδοξο και με μια δυναμική θεωρητικά πρωταγωνίστρια αλλά με μια συνηθισμένη αφήγηση, δεν καταφέρνει να προσθέσει τίποτα καινούριο στην ιστορία των υπερηωων.

Σκηνοθεσία: Anna Boden και Ryan Fleck

Πρωταγωνιστούν: Brie Larson, Samuel L. Jackson, Ben Mendelsohn, Djimon Hounsou, Lee Pace, Lashana Lynch, Gemma Chan, Annette Bening, Clark Gregg και Jude Law

Στους Κινηματογράφους!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ