Κριτική Ταινίας : Child’s Play

Το Child’s Play (Η Κούκλα του Σατανά) του Lars Klevberg είναι μια χαρακτηριστική ταινία τρόμου, με συνηθισμένη πλοκή αλλά πιστευτούς χαρακτήρες, ενδιαφέρουσα κινηματογραφία και πολύ αίμα.

Η κλασική ταινία τρόμου του 1988 «Η Κούκλα του Σατανά» επιστρέφει πιο εφιαλτική από ποτέ. Όλα ξεκινούν όταν μια νεαρή μητέρα, η Karen, δωρίζει στον γιο της Andy μια κούκλα Buddi, μη γνωρίζοντας την απειλητική και δολοφονική φύση που κρύβεται μέσα της. H αιμοδιψής κούκλα, που πλέον διαθέτει τεχνητή νοημοσύνη, επιστρέφει για να σκορπίσει τον τρόμο και τον θάνατο, στοιχειώνοντας σκέψεις, ψυχές και παιχνίδια.

Ο Τσάκι αποτελεί μια κλασική μορφή και φιγούρα ταινιών τρόμου που, όπως κάθε τι παλαιότερο και επιτυχημένο, εκσυγχρονίζεται και εισέρχεται στην νέα εποχή της τεχνητής νοημοσύνης. Σε αυτό το περιβάλλον η μέχρι πρότινος μαγεμένη κούκλα, μετατρέπεται σε ένα κοινωνικό σχόλιο για την βία που μεταφέρετε μέσω των παιχνιδιών άλλα και σε μια ρεαλιστικά τρομακτική πραγματικότητα τεχνοφοβίας χωρίς να χάνει ποτέ τον 80’s χαρακτήρα της. Ο τόνος της ταινίας είναι περιστασιακά ασυνεπής, αλλά η κινηματογραφία της δίνει μια καλλιτεχνική πινελιά, κάνοντας την κτηνωδία να μοιάζει περισσότερο στιλάτη.

Οι “ανθρώπινοι ηθοποιοί” δίνουν στο σύνολο τους καλές ερμηνείες με χαρακτήρες που ευθυγραμμίζονται αρκετά καλά με την νέα τεχνολογική μορφή του Τσάκι άλλα και με την σύγχρονη κοινωνία, έχοντας ιστορίες που αγγίζουν αλλά χωρίς να υπερβάλουν στον χαρακτηρισμό τους και προσφέροντας και αρκετές χιουμοριστικές στιγμές. Η Κούκλα του Σατανά δεν αποτελεί υψηλή τέχνη ή πρωτοποριακό κινηματογράφο με κανένα τρόπο, αλλά ούτε προσπαθεί να είναι, αντίθετα αντιμετωπίζει τους χαρακτήρες της με πλήρη συνείδηση του συνολικού ύφους της ταινίας.

Το Child’s Play (Η Κούκλα του Σατανά) του Lars Klevberg είναι μια διασκεδαστική επαναφορά ενός franchise, με σεβασμό στα θεμέλια του και αλλά και με μια νέα εμπνευσμένη sci-fi σύγχρονή ιστορία που δεν παίρνει τον εαυτό της πολύ σοβαρά.

Σκηνοθεσία: Lars Klevberg

Πρωταγωνιστούν: Aubrey Plaza, Gabriel Bateman, Brian Tyree Henry και Mark Hamill

Στους Κινηματογράφους!

ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
Μουσική
6
Visuals
7
Ερμηνείες
6
Σκηνοθεσία
6
Σενάριο
5
Προηγούμενο άρθρο Mulan : Οι πρώτες εικόνες!
Επόμενο άρθρο Emmy 2019 : Οι υποψηφιότητες!
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ