Κριτική Ταινίας : Dolittle

Το Dolittle (Ντούλιτλ) του Stephen Gaghan είναι μια προβλέψιμη, υπερβολικά γεμάτη και γρήγορη, άλλα ευχάριστη οικογενειακή ταινία.

Επτά χρόνια μετά το χαμό της συζύγου του, ο εκκεντρικός Δόκτωρ Ντούλιτλ , ξακουστός γιατρός και κτηνίατρος της Βασίλισσας Βικτώρια, έχει απομονωθεί στην κατοικία του, με μοναδική συντροφιά τα εξωτικά του ζώα. Όταν όμως η νεαρή βασίλισσα  αρρωσταίνει σοβαρά, ο αυτοεξόριστος Ντούλιτλ αναγκάζεται να αναχωρήσει για μια επικών διαστάσεων περιπέτεια ώστε να αναζητήσει το αντίδοτο σε ένα μυθικό νησί. Θα πρέπει να επανακτήσει λοιπόν τις ικανότητες και το κουράγιο του, καθώς θα αναζητήσει παλιούς αντιπάλους του και θα ανακαλύψει θαυμαστά πλάσματα. Την αναζήτηση του Ντούλιτλ θα συνοδεύει ένας νεαρός, αυτόκλητος μαθητευόμενος και μια τρελή κομπανία ζώων.

Το ουσιαστικό πρόβλημα της ταινίας, αν παραβλέψει κανείς ότι το να μιλάς με τα ζώα ποτέ δεν αντιμετωπίζεται από τον πρωταγωνιστή ως κάτι πραγματικά περίεργο, είναι ύπαρξη πολλών χαρακτήρων σε μια ιστορία που εξελίσσεται εξαιρετικά γρήγορα με αποτέλεσμα να μην αναπτύσσονται οι ατομικές τους ιστορίες. Η αφήγηση της αν και γραμμική και προβλέψιμη είναι ευχάριστη, με κάποια χιουμοριστικά σημεία να μην καταφέρνουν να είναι πραγματικά αστεία. Το CGI, παρόλα την εξαιρετικά εκτεταμένη χρήση του είναι κάλο ως ένα σημείο. Γενικότερα από την αρχή υπάρχουν στιγμές που η σύγχρονη μορφή της εικόνας σε πετάει έξω από την βικτοριανή Αγγλία στην όποια λαμβάνει χώρα η ιστορία αλλά η πειρατικής δράση, σε συνδυασμό με την αναζήτηση ενός μαγικού στοιχείου κάνουν την ιστορία σχετικά ενδιαφέρουσα.

Ο Robert Downey Jr., που αποτελεί και το κέντρο της ταινίας, έχει μια σχετικά καλή ερμηνεία κάπως χαρακτηριστική, ενώ ο Antonio Banderas και ο Michael Sheen έχουν αναλάβει δυστυχώς μονοδιάστατους χαρακτήρες φέρνοντας τους στα όρια της καρικατούρας αρκετές φορές. Μαζί τους υπάρχει και ένα εξαιρετικό καστ που χαρίζει την φωνή του στα ζώα της ταινίας.

Το Dolittle (Ντούλιτλ) του Stephen Gaghan είναι μια τυπική ταινία περιπέτειας, με ένα εντυπωσιακό cast, υπέροχη εικόνα αλλά επιφανειακό σενάριο.

Σκηνοθεσία: Stephen Gaghan

Πρωταγωνιστούν: Robert Downey Jr., Antonio Banderas, Michael Sheen, Emma Thompson, Rami Malek, John Cena, Kumail Nanjiani, Octavia Spencer, Tom Holland, Craig Robinson, Ralph Fiennes, Selena Gomez και Marion Cotillard

Στους Κινηματογράφους!