Κριτική Ταινίας : How to Train Your Dragon: The Hidden World

Το How to Train Your Dragon: The Hidden World (Πώς να εκπαιδεύσετε τον δράκο σας 3) του Dean DeBlois είναι μια αισθητικά απολαυστική, πλούσια σε συναίσθημα και συναρπαστική ταινία που κλείνει μια υπέροχη στο σύνολο της τριλογία.

Στη ταινία, ο επικεφαλής και κυβερνήτης του Μπερκ, έχοντας την Άστριντ στο πλευρό του, έχει δημιουργήσει μια καλά κρυμμένη ουτοπία δράκων, όπου μπορούν να ζουν ελεύθεροι και σε πλήρη αρμονία με το περιβάλλον τους. Όμως, ο κίνδυνος δεν θα αργήσει να εμφανιστεί και η πιο σκοτεινή απειλή θα ταράξει την ισορροπία της καλά κρυμμένης αυτής πόλης, όσο και του νησιού Μπερκ. Ο Ψάρης και ο Φαφούτης καλούνται να αφήσουν την ασφάλεια του μοναδικού σπιτιού που έχουν γνωρίσει, για ένα δύσκολο ταξίδι με προορισμό τη συναρπαστική μάχη σε μυθικούς κόσμους, απέναντι στο τρομερό κακό που απειλεί τους πάντες. Το πεπρωμένο τους θα είναι να παλέψουν ενωμένοι, με αυταπάρνηση, μέχρι τα βάθη της Γης, για όλες τις «αξίες» που έχουν αποκτήσει μαζί στις περιπέτειές τους και για όλα όσα έχουν μάθει να θεωρούν «ιδανικά». Κάπως έτσι θα δοκιμαστεί καθοριστικά και η δύναμη της φιλίας τους.

Το τρίτο και τελευταίο μέρος της τριλογίας How to Train Your Dragon μπορεί να είναι πιο αδύναμο σε σχέση με τις προηγούμενες ταινίες από την άποψη της ιστορίας και της αφήγησης, επενδύει όμως περισσότερο στην συναισθηματική σχέση μεταξύ των χαρακτήρων όπως και στον χαρακτηρισμό τους, καταφέρνοντας να εξετάσει καλύτερα θέματα όπως η δύναμη της φιλίας μεταξύ των πρωταγωνιστών. Ουσιαστικά πρόκειται για μια ιστορία ενηλικίωσης, αυτής ενός μικρού ιδιόμορφου αγοριού που μετατρέπετε σε έναν ισχυρό και αξιόπιστο ηγέτη.

Τα χρώματα της ταινία είναι εκπληκτικά και αισθητικά πρόκειται για μια πανέμορφη παραγωγή, προσεγμένη σε κάθε λεπτομέρεια. Η δράση είναι θεαματική, ενώ και η μουσική ντύνει υπέροχα το σύνολο της ταινίας. Ακόμη και οι πλευρικοί χαρακτήρες, στους οποίους δεν είχε δοθεί ιδιαίτερη σημασία στο παρελθόν, έχουν εξελιχθεί και αναπτυχθεί με αποκτώντας την δική τους δυναμική και ιστορία. Το χιούμορ σε κάποιες περιπτώσεις ίσως να μην λειτουργεί, αλλά καλύπτεται από τον συναισθηματικό παλμό της ταινίας.

Το How to Train Your Dragon: The Hidden World (Πώς να εκπαιδεύσετε τον δράκο σας 3) είναι ένα συναισθηματικό, διασκεδαστικό και άρτια φτιαγμένο τελευταίο κεφάλαιο μιας τριλογίας που απευθύνεται σε ακροατές κάθε ηλικίας.

Σκηνοθεσία: Dean DeBlois

Πρωταγωνιστούν: Jay Baruchel, America Ferrera, Cate Blanchett, Craig Ferguson, Kit Harington, Gerard Butler και F. Murray Abraham

Στους Κινηματογράφους!