Κριτική Ταινίας : Incredibles 2

Το Incredibles 2 (Οι Απίθανοι 2) του Brad Bird και της Pixar είναι διασκεδαστικό, με έξυπνες αναφορές, ενθουσιασιώδης σκηνές δράσης και υπέροχο οπτικά.Ενας άξιος συνεχιστής της πρώτης ταινίας, που έρχεται δεκατέσσερα χρόνια μετά, αλλά άξιζε την αναμονή. Μια ταινία για την οικογένεια και την σχέση γονιών παιδιών που συνδυάζει επιτυχημένα την ισορροπημένη ωριμότητα και την κινηματογραφική ψυχαγωγία.

Συνεχίζοντας την ιστορία της πρώτης ταινίας το Incredibles 2 (Οι Απίθανοι 2) επιστρέφει με την αγαπημένη οικογένεια υπερ-ηρώων.Eνώ η Helen βρίσκεται εκεί έξω με σκοπό να σώσει τον κόσμο, ο Bob μαζί με την Violet και τον Dash προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με τις συνθήκες της καθημερινής ζωής στο σπίτι. Είναι μια δύσκολη μετάβαση για τον καθένα, την ίδια στιγμή που όλη η οικογένεια αγνοεί τις υπερδυνάμεις του μικρού Jack-Jack. Όταν όμως ένας καινούργιος εχθρός συλλαμβάνει ένα ιδιοφυές, μα επικίνδυνο σχέδιο, οι Incredibles θα πρέπει να βρουν έναν τρόπο να συνεργαστούν ξανά με τον Frozone για να νικήσουν.

Η ταινία εξελίσσει και την ιστορία και τους χαρακτήρες ιδανικά και με μια πολύ φυσική ροή. Το κύριο θεμέλιο της παραμένει η οικογενειακή δυναμική, με τους χαρακτήρες να είναι ακόμα πιο αναπτυγμένοι και ενδιαφέροντες και να αποτελούν το βασικό πλεονέκτημα της ταινίας, που συνδυάζει την διασκέδαση με ένα διδακτισμό που είναι με εμφανής αλλά δεν κουράζει.Οπτικά είναι αρκετά εντυπωσιακή, με τα χρώματα, τον σχεδιασμό χαρακτήρων, και την κίνηση να είναι όλα σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο που φαίνεται υπέροχο ειδικά στις συναρπαστικές σκηνές δράσης και ενισχύεται από την μουσική επένδυση του Michael Giacchino. Ένα μειονέκτημα είναι η προβλεψιμότητα της ταινίας αλλά σε μια ταινία που έχει στόχο την οικογένεια ίσως η σωστή προβολή του δεδομένου χρειάζεται περισσότερο ταλέντο από το πρωτότυπο.

Το Incredibles 2 (Οι Απίθανοι 2) του Brad Bird είναι ουσιαστικά μια ταινία για υπερ-ήρωες απόλυτα ισορροπημένη. Εξαιρετικά διασκεδαστική και έξυπνη ενώ ταυτόχρονα συγκινητική ..ας ελπίσουμε να μην χρειαστεί να περιμένουμε δεκατέσσερα χρόνια για την συνέχεια.

 

Σκηνοθεσία: Brad Bird

Πρωταγωνιστούν:  Craig T. Nelson, Holly Hunter, Sarah Vowell και Samuel L. Jackson

Στους Κινηματογράφους!