Κριτική Ταινίας : Maleficent: Mistress of Evil

Το Maleficent: Mistress of Evil (Maleficent: Η Δύναμη του Σκότους) του Joachim Ronning είναι μια εντυπωσιακή αλλά με αναμενόμενη πλοκή, συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας της πρώτης ταινίας.

Στην ταινία της Disney “Maleficent: Η Δύναμη του Σκότους”, που ακολουθεί την πετυχημένη διασκευή του 2014, η Maleficent και η βαφτιστήρα της Aurora αναλαμβάνουν να λύσουν τον περίπλοκο και μυστηριώδη οικογενειακό δεσμό που τις ενώνει, όσο ακολουθούν διαφορετικούς δρόμους από τους επικείμενους γάμους της Aurora, τους απροσδόκητους εχθρούς και τις καινούργιες σκοτεινές δυνάμεις που εμφανίζονται στο Βασίλειο. Η κατακερματισμένη σχέση τους, που σέρνεται ανάμεσα στην εκδίκηση και την άδολη αγάπη δείχνει να ανθίζει, όσο η έχθρα ανάμεσα στους ανθρώπους και στις νεράιδες επιβιώνει. Ο επικείμενος γάμος της Aurora με τον πρίγκιπα Φίλιππο είναι αιτία για γιορτή για το Βασίλειο των Ulstead και των γειτόνων Moors, αφού ο γάμος θα φέρει κοντά τους δύο κόσμους. Όταν ένας καινούργιος επισκέπτης θα συστήσει έναν παντοδύναμο νέο εχθρό που δεν υπολόγιζαν, η Maleficent και η Aurora θα χωριστούν, συμμετέχοντας σε έναν Μεγάλο Πόλεμο, που θα δοκιμάσει την αφοσίωση τους και θα τις κάνει να αναρωτηθούν αν είναι στ’ αλήθεια οικογένεια.

Το δεύτερο μέρος των ταινιών Maleficent μοιάζει να ξεχνάει την εξέλιξη του πρώτου και επαναφέρει την πρωταγωνίστρια του στη αρχική της θέση ως κακού της ιστορίας. Με μια αδύναμη πλοκή και χωρίς εκπλήξεις, το Maleficent: Mistress of Evil είναι μια πραγματικά όμορφη οπτικά ταινία, με κινηματογραφία που χρησιμοποιεί τα οπτικά εφέ και το φως εξαιρετικά. Η δράση και το χιούμορ αποζημιώνουν τις σεναριακές ατέλειες ενώ η μουσική δένει αρκετά καλά με το ύφος και την παραμυθένια οπτική της.

Η Angelina Jolie επιστρέφει σε έναν εμβληματικό για την καριέρα της χαρακτήρα, με μια αρκετά σύνθετη ερμηνεία του με κωμικά στοιχεία. Η χημεία της με την Michelle Pfeiffer είναι αξιοσημείωτη σε σημείο που που ίσως ο χρόνος που έρχονται αντιμέτωπες να είναι λίγος. Οι δύο τους, όπως και η Elle Fanning ταιριάζουν υπέροχα στο φανταστικό περιβάλλον και λένε την ιστορία πειστικά.

Το Maleficent: Mistress of Evil (Maleficent: Η Δύναμη του Σκότους) του Joachim Ronning επεκτείνει τον κόσμο της πρώτης ταινίας με ένα απλό και προβλέψιμο τρόπο, διατηρώντας όμως το στιλ και τον ρυθμό της.

 

Σκηνοθεσία: Joachim Ronning

Πρωταγωνιστούν: Angelina Jolie, Elle Fanning, Chiwetel Ejiofor, Sam Riley, Ed Skrein, Imelda Staunton, Juno Temple, Lesley Manville και Michelle Pfeiffer

Στους Κινηματογράφους!