Κριτική Ταινίας : Misbehaviour

Το Misbehaviour (Miss Απειθαρχία) της Philippa Lowthorpe είναι μια διασκεδαστική, καλογυρισμένη, αλλά προβλέψιμη ταινία για τα δικαιώματα των γυναικών και την ιδέα της ομορφιάς.

Ο παγκόσμιος διαγωνισμός ομορφιάς του 1970, πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο με παρουσιαστή, τον θρυλικό Αμερικανό κωμικό, Μπομπ Χόουπ. Εκείνη την περίοδο, ο διαγωνισμός ήταν το show με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση του πλανήτη με περισσότερους από 100 εκατομμύρια τηλεθεατές. Υποστηρίζοντας ότι οι διαγωνισμοί ομορφιάς ταπεινώνουν τις γυναίκες, το νεοσύστατο κίνημα της Ελευθερίας των Γυναικών πέτυχε την, εν μία νυκτί, αναγνώριση, εισβάλλοντας στη σκηνή και διακόπτοντας τη ζωντανή αναμετάδοση του διαγωνισμού.

Το Misbehaviour είναι μια ταινία που διερευνά τόσο τον αγώνα για τα δικαιώματα των γυναικών, τον σεξισμό και τη φύση των διαγωνισμών ομορφιάς, όσο και την ενδυνάμωση των έγχρωμων γυναικών. Ως αποτέλεσμα, αγγίζει πολλαπλά θέματα και διάφορες ιστορίες χαρακτήρων ταυτόχρονα, χωρίς να καταφέρνει να επιτύχει την απαιτούμενη ισορροπία, με τίμημα τη συνοχή αλλά και την πρωτοτυπία της, σε μια κατά τα άλλα αρκετά εμπνευσμένη και διασκεδαστική ταινία.

Η Gugu Mbatha-Raw κλέβει την παράσταση ως μια νεαρή γυναίκα που προσπαθεί να γίνει η πρώτη έγχρωμη Miss World, σε μια κοινωνία που της λέει ότι ποτέ δεν θα είναι αρκετά καλή, καθαρά λόγω του χρώματος του δέρματός της. Οι χαρακτήρες θα μπορούσαν να έχουν περισσότερο βάθος στις αλληλεπιδράσεις τους, με τις Sally Alexander και Keira Knightley καταφέρνουν να έχουν καλύτερη ισορροπία προς το τέλος της ταινίας.

Το Misbehaviour (Miss Απειθαρχία) της Philippa Lowthorpe είναι μια ευχάριστη, αστεία και εντυπωσιακή φεμινιστική ματιά σε μια ιστορική διοργάνωση.

Σκηνοθεσία: Philippa Lowthorpe

Πρωταγωνιστούν: Keira Knightley, Gugu Mbatha-Raw, Jessie Buckley, Keeley Hawes, Phyllis Logan, Lesley Manville, Rhys Ifans και Greg Kinnear

Στους Κινηματογράφους!

Πες μας την άποψη σου..