Κριτική Ταινίας : On the Basis of Sex

Το On the Basis of Sex (Η αρχή της ισότητας) της Mimi Leder είναι ευχάριστη αλλά προβλέψιμη ταινία, βασισμένη σε μια συγκλονιστική αληθινή ιστορία αλλά ακολουθώντας σαφώς την φόρμουλα μιας κλασικής βιογραφίας.

Η πραγματική ιστορία της Ruth Bader Ginsburg, μιας αγωνίστριας δικηγόρου και νέας μητέρας που αντιμετώπισε πολλές αντιξοότητες αλλά και μια σειρά από εμπόδια στον αγώνα της για ίσα δικαιώματα μεταξύ ανδρών και γυναικών. Η Ρουθ αναλαμβάνει μια επαναστατική φορολογική υπόθεση μαζί με τον σύζυγό της δικηγόρο Martin Ginsburg, με την ελπίδα ότι θα αλλάξει ο τρόπος που τα δικαστήρια αντιμετωπίζουν τις σεξουαλικές διακρίσεις και η καριέρα της θα αλλάξει τελείως πορεία.

Αν και η ιστορία της Bader Ginsburg είναι από την φύση της ξεχωριστή και μπορεί να τραβήξει το ενδιαφέρον, ο τρόπος που μεταφέρθηκε στην μεγάλη οθόνη είναι αρκετά τυποποιημένος χωρίς να δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία στην παρουσίαση της. Η εναλλαγή μεταξύ της βιογραφίας και του νομικού θρίλερ στο ύφος της ταινίας γίνεται λίγο αδέξια με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ταύτιση με την πρωταγωνίστρια της ιστορίας που παρουσιάζετε μεν ηρωική αλλά συναισθηματικά επιφανειακή.

Η ερμηνεία της Felicity Jones στον πρωταγωνιστικό ρόλο είναι αρκετά καλή, όπως και η χημεία της με τον Armie Hammer, που και αυτός με την σειρά του είναι καλός στον ρόλο του υποστηρικτικού συζύγου. Παρόλο όμως που το σύνολο των χαρακτήρων της ταινίας βασίζεται σε πραγματικούς ανθρώπους, μοιάζουν κατά καιρούς μονοδιάστατοι και υπηρετούν στερεοτυπικά πρότυπα είτε από την μια πλευρά είτε από την άλλη. Τα κοστούμια είναι φανταστικά, όπως και η κινηματογραφία στο σύνολο της.

Το On the Basis of Sex (Η αρχή της ισότητας) της Mimi Leder είναι μια εξορθολογισμένη προσέγγιση μια μοναδικής ιστορίας, μια τυπική αλλά όμορφη και στιλιζαρισμένη ταινία με καλές ερμηνείες.

Σκηνοθεσία: Mimi Leder

Πρωταγωνιστούν: Felicity Jones, Armie Hammer, Justin Theroux, Sam Waterston και Kathy Bates

Στους Κινηματογράφους!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ