Κριτική Ταινίας : Spider-Man: Far From Home

Το Spider-Man: Far From Home (Spider-Man: Μακριά Από τον Τόπο του) του Jon Watts είναι μια γρήγορη και διασκεδαστική ταινία. Με ένα πολύ οικείο ύφος όπως και χαρακτήρες, λειτουργεί ως επίλογος του Infinity Saga και συνδέει την ιστορία της με το μεγάλο σύμπαν της Marvel.

Ο Peter Parker επιστρέφει με το Spider-Man: Μακριά από τον Τόπο του, το επόμενο κεφάλαιο της σειράς ταινιών του Spider-Man. O φιλικός και παιδί-της-διπλανής-πόρτας υπέρ-ήρωας αποφασίζει να ακολουθήσει τους φίλους του Ned, MJ και την υπόλοιπη «τάξη» σε διακοπές στην Ευρώπη. Αν και τα σχέδια του Peter είναι να αφήσει για λίγο πίσω του τις υπέρ-ηρωικές του ενασχολήσεις, ξαφνικά θα χαλάσουν όταν θα χρειαστεί να βοηθήσει τον Nick Fury και μαζί να ξεσκεπάσουν το μυστήριο επιθέσεων περίεργων πλασμάτων, που προκαλούν το χάος στην ήσυχη ήπειρο.

Σε ένα σύμπαν όπου το Far From Home μοιάζει ως η φυσική συνέχεια της τεράστιας επιτυχίας του Endgame, σεναριακά η ταινία στηρίζεται σε έναν μεγάλο αριθμό απροσδόκητων ανατροπών αλλά κυρίως στον χαρακτήρα του Peter Parker ο όποιος εξακολουθεί να είναι ο ίδιος φιλικός, διστακτικός και γοητευτικός στον χαρακτηρισμό του έφηβος. Αν και η ταινία επιχειρεί να αναπτύξει μερικούς από τους πλευρικούς χαρακτήρες του πρώτου κεφαλαίου και να εισάγει έναν ενδιαφέροντα ανταγωνιστή στο πρόσωπο του Mysterio, o Spider-Man παραμένει ο κεντρικός άξονας που κινεί τα νήματα σχεδόν αποκλειστικά. Οι σκηνές δράσης είναι εντυπωσιακές στην εκτέλεση τους, και η φύση της ιστορίας συγχωρεί τις ατέλειες στα μεγάλα CGI τέρατα και drones.

Ο Tom Holland είναι για άλλη μια φορά εξαιρετικός και πιστός στον χαρακτηρισμό του Peter Parker, ενώ η χημεία του με την Zendaya βοηθάει και την ίδια να χτίσει λίγο περισσότερο και να αναπτύξει τον χαρακτήρα της MJ. Ο Jake Gyllenhaal είναι επίσης αρκετά καλός στον ρόλο του Mysterio, αν και ο χαρακτήρας του δεν εξελίσσεται κατά την διάρκεια της ιστορίας, και κάνει μια εντυπωσιακή είσοδο στο σύμπαν των ταινιών για υπερήρωες.

Το Spider-Man: Far From Home (Spider-Man: Μακριά Από τον Τόπο του) του Jon Watts είναι μια συναρπαστική ιστορία γεμάτη αστείες και μη αναμενόμενες στιγμές. Απλή και γνώριμη όσο ο “Spider-Man της γειτονίας” καταφέρνει να εξισορροπήσει την μεγάλη ιστορία του MCU ενώ παράλληλα δημιουργεί δυνατότητες για το μέλλον του franchise

Σκηνοθεσία: Jon Watts

Πρωταγωνιστούν: Tom Holland, Samuel L. Jackson, Zendaya, Cobie Smulders, Jon Favreau, J. B. Smoove, Jacob Batalon, Martin Starr, Marisa Tomei και Jake Gyllenhaal

Στους Κινηματογράφους!