Κριτική Ταινίας : The Secret Life of Pets 2

Το The Secret Life of Pets 2 (Μπάτε Σκύλοι Αλέστε 2) του Chris Renaud είναι η συνέχεια της επιτυχημένης ταινίας του 2016. Αβλαβής, χαριτωμένη και διασκεδαστική, υποφέρει από την απροσδιόριστη πλοκή της και την έλλειψη γοητείας των χαρακτήρων της.

Τα πράγματα αλλάζουν στη ζωή του Max όταν η ιδιοκτήτριά του παντρεύεται και κάνει παιδί. Σε ένα οικογενειακό ταξίδι, ο Max γνωρίζει έναν σκύλο φάρμας και μαζί προσπαθούν να ξεπεράσουν τις φοβίες τους.

Το κυριότερο πρόβλημα της ταινίας είναι η αφήγηση της. Με ένα συνηθισμένο σενάριο αλλά μεταφέροντας μηνύματα σχετικά με την κακομεταχείριση των ζώων και την νίκη απέναντι στις φοβίες που ακόμη και αν εμπίπτουν σε κλισέ και στερεότυπα, είναι πάντοτε σημαντικά, προσπαθεί να ισορροπήσει τρεις ιστορίες που δεν έχουν την ίδια σεναριακή σημασία και δυναμική. Παρόλο όμως που κάνει πραγματικά καλή δουλειά στην οικοδόμηση της μιας ιστορίας, οι δυο συνοδευτικές της μοιάζουν σαν extra πλοκή που τοποθετήθηκε χωρίς λόγο, και ενώ και οι δύο είναι σχετικά ευχάριστες και μπορούν να υπάρξουν ανεξάρτητα, τραβούν την προσοχή από την ισχυρότερη πλοκή και μπερδεύουν το μήνυμα της ταινίας συνολικά.

Το animation της ταινίας είναι υπέροχο, ζωντανά χρώματα και χαριτωμένα πλάσματα σχεδιασμένα έντεχνα για να προσελκύσουν το κοινό-στόχο. Το The Secret Life of Pets 2 είναι μια ταινία ξεκάθαρα προσανατολισμένη σε παιδιά, με μηνύματα που εκφράζονται σχετικά απλοικά και επιφανειακά αλλά δεν χάνουν την σημαντικότητα τους, και δεν κάνει κάποια προσπάθεια να κερδίσει το ενήλικο κοινό με βαθύτερα νοήματα όπως άλλες ταινίες τους είδους.

Το The Secret Life of Pets 2 (Μπάτε Σκύλοι Αλέστε 2) του Chris Renaud είναι μια γλυκιά, χαριτωμένη οικογενειακή ταινία, εξαιρετική οπτικά αλλά τυποποιημένη και χωρίς αφηγηματική εστίαση.

Σκηνοθεσία: Chris Renaud

Πρωταγωνιστούν: Patton Oswalt, Kevin Hart, Eric Stonestreet, Jenny Slate, Tiffany Haddish, Lake Bell, Nick Kroll, Dana Carvey, Ellie Kemper, Chris Renaud, Hannibal Buress, Bobby Moynihan και Harrison Ford

Στους Κινηματογράφους!