Κριτική Ταινίας : The Sisters Brothers

Το The Sisters Brothers (Οι Αδελφοί Σίστερς) του Jacques Audiard είναι ένα ατμοσφαιρικό και περίεργο western. Αστείο χωρίς να είναι ποτέ κωμικό, σκοτεινό και βίαιο αλλά ταυτόχρονα αργό στην εξέλιξη του, προσπαθεί να ισορροπήσει πολλά ετερώνυμα στοιχεία σε μια αντικλιματική κατά καιρούς αφήγηση.

Ο Χέρμαν Κέρμιτ Γουόρμ πρόκειται να πεθάνει. Το έχει διατάξει ένας αινιγματικός και παντοδύναμος άντρας, γνωστός μόνο ως Κόμοντορ, και τα πρωτοπαλίκαρά του, οι αδελφοί Ιλάι και Τσάρλι Σίστερς, θα το εξασφαλίσουν. Αν και ο Ιλάι δε μοιράζεται την όρεξη του αδελφού του για το ουίσκι και τους φόνους, δεν έχει γνωρίσει τίποτε άλλο στη ζωή του. Αλλά το θήραμά τους δεν είναι εύκολος στόχος και, στο δρόμο από το Ορεγκον προς το ορυχείο χρυσού του Γουόρμ, έξω από το Σακραμέντο, ο Ιλάι αρχίζει ν’ αμφισβητεί το επάγγελμά του και τον εργοδότη του. Τοποθετημένη στον υπόκοσμο της αμερικανικής Δύσης του 1850, αυτή είναι μια ιστορία βίας και αδελφικής αγάπης, ένας φόρος τιμής στο γουέστερν, γεμάτος μελαγχολία και χιούμορ.

Βασισμένο στο μυθιστόρημα Οι Αδελφοί Αδελφές του Πάτρικ Ντεγουίτ, το The Sisters Brothers είναι μια παράξενη ταινία. Ένα Western που επικεντρώνεται στο εσωτερικό κυρίως δράμα σε ένα υπέροχο κινηματογραφικά τοπίο, θλιβερό και μοναχικό. Η ταινία του Audiard, που κάνει το ντεμπούτο του στην αγγλική γλώσσα σε ένα τόσο συνηθισμένο είδος, δεν μοιάζει ούτε προσπαθεί να μοιάσει σε κάποια άλλη του είδους αυτού. Αντίθετα το σατιρίζει με την βία να εναλλάσσεται με ένα ιδιαίτερο χιούμορ, και τον έντονο διάλογο με μια θαμπή σχεδόν πληκτική αφήγηση. Η δράση στην ταινία είναι ωμή, αλλά ελάχιστη και γρήγορη. Η σκηνοθεσία και η κινηματογραφία είναι καλοδουλεμένη στο σύνολο της, καθιστώντας την ταινία οπτικά ικανοποιητική.

Οι χαρακτήρες είναι ίσως καλύτερο μέρος της ταινίας, καλογραμμένοι, με τέσσερις εξαιρετικούς ηθοποιούς που συνεργάζονται αρμονικά. O John C. Reilly και ο Joaquin Phoenix είναι υπέροχοι στους ρόλους τους, αλλά και η σχέση μεταξύ των χαρακτήρων του Gyllenhaal και του Ahmed είναι επίσης πολύ ενδιαφέρουσα, εξισορροπώντας στο σύνολο της την ταινία.

Το The Sisters Brothers (Οι Αδελφοί Σίστερς) του Jacques Audiard είναι ένα παράξενο και σκοτεινό, σχεδόν μηδενιστικό αλλά πολύ σύγχρονο western με ένα σύνολο υπέροχων ηθοποιών.

Σκηνοθεσία: Jacques Audiard

Πρωταγωνιστούν: John C. Reilly, Joaquin Phoenix, Jake Gyllenhaal, Riz Ahmed και Rutger Hauer

Στους Κινηματογράφους!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ