Κριτική Ταινίας : The Vanishing

Το The Vanishing (Ο Φαροφύλακας) του Kristoffer Nyholm είναι ένα αξιοπρεπές ψυχολογικό δράμα, έξυπνα φτιαγμένο και με ενδιαφέρουσες ερμηνείες αλλά αργή και υπερβολική κατά περιόδους πλοκή.

Τρεις φαροφύλακες πηγαίνουν για έξι εβδομάδες σε ένα ακατοίκητο νησί, 20 μίλια μακριά από τις δύσβατες ακτές της Σκοτίας. Καθώς ο Thomas, o James και ο Donald τακτοποιούνται στη συνηθισμένη, μοναχική τους ρουτίνα, κάτι απρόσμενο και πιθανώς καταλυτικό συμβαίνει, όταν πέφτουν πάνω σε κάτι που δεν είναι δικό τους για να το κρατήσουν. Από πού ήρθε; Σε ποιαν ανήκει; Ένα πλοίο εμφανίζεται από μακριά και μπορεί να έχει τις απαντήσεις Μία σκληρή μάχη για επιβίωση ξεκινά, ενώ η απληστία αντικαθιστά την πίστη και η απομόνωση τροφοδοτεί την παράνοια. Τρεις τίμιοι άντρες οδηγούνται στην καταστροφή.

Εμπνευσμένο από την πραγματική ιστορία ζωής τριών φαροφυλάκων που εξαφανίστηκαν χωρίς ίχνος το 1900, και χάρη στην καταπληκτική τοποθεσία γυρισμάτων το The Vanishing (Ο Φαροφύλακας) στηρίζεται σε μια απόκοσμη ατμόσφαιρα για να πει αργά αλλά συνειδητά μια ιστορία απληστίας και απομόνωσης, ανθρώπων που σιγά-σιγά αγγίζουν τρέλα. Η κινηματογραφία της ταινίας είναι εξαιρετική, υποστηρίζοντας μεθοδικά όλο το ύφος και το κλίμα της ταινία και αποτελώντας το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της δημιουργώντας ένα έντονο συναίσθημα φόβου και απόγνωσης.

Το σύνολο του καστ είναι καλό στους ρόλους τους, με τον Gerard Butler να βρίσκεται μετά από καιρό σε μια ταινία που μπορεί μεν να είναι σεναριακά και λογικά τεταμένη αλλά στέρεη στο είδος της και με έξυπνη τοποθέτηση κάθε ηθοποιού της ακόμα και αν αφηγηματικά δεν υποστηρίζει κάθε πράξη τους. Μια δραματοποίηση της απληστίας, αποστειρωμένη συναισθηματικά αλλά καλοφτιαγμένη σε κάθε έκφανση της.

Το The Vanishing (Ο Φαροφύλακας) του Kristoffer Nyholm είναι ένα όμορφα κινηματογραφημένο ψυχολογικό θρίλερ που κάνει εξαιρετική χρήση του απομονωμένου σκηνικού του παρόλο την υπερβολή της.

Σκηνοθεσία: Kristoffer Nyholm

Πρωταγωνιστούν: Gerard Butler, Peter Mullan και Connor Swindells

Στους Κινηματογράφους!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ