Κριτική Ταινίας : Tully

H ταινία Tully (Tully: Τα παιδιά είναι ευτυχία;) του Jason Reitman είναι μια ειλικρινής απεικόνιση της μητρότητας, ένα γλυκό και περίεργο παραμύθι που ρίχνει μια ματιά στις περίπλοκες πτυχές της πραγματικής ζωής μένοντας μακριά απο την μονοδιάστατη απεικόνιση της ευτυχίας.

Η ταινία ακολουθεί την Marlo , μια έγκυο μητέρα δύο και σύντομα τριών παιδιών καθώς αγωνίζεται με την σκληρή πραγματικότητά της μητρότητας. Αφού γεννηθεί το μωρό της, η Marlo έρχεται αντιμέτωπη με την επιλόχεια κατάθλιψη, πράγμα που ανησυχεί τον αδερφό της. Ο ίδιος σε μια κίνηση στήριξης προσλαμβάνει την Tully για να φροντίσει τα παιδιά ώστε η Marlo να μπορεί ουσιαστικά απλά να κοιμηθεί τις νύχτες. Η Tully είναι η τυπική νταντά, μια millennial, ένα ελεύθερο πνεύμα που ενσαρκώνει την ανέμελη ζωή που είναι προγενέστερη μητρότητας και λείπει τόσο στην Marlo.

Είναι τρομακτικό για μια μητέρα να μην νιώσει αμέσως άνευ όρων αγάπη για τα παιδιά της, η ενοχή που της δημιουργείται από την κοινωνία και τα πρότυπα για το όποιο φόβο της είναι τεράστια. Στο Tully (Tully: Τα παιδιά είναι ευτυχία;) δεν είναι ότι η Marlo δεν αγαπάει τα παιδιά της, απλά έρχεται αντιμέτωπη με το τέρας της επιλόχειου κατάθλιψης όπως πολλές γυναίκες ανάμεσα μας. Οι ταινίες συνήθως δείχνουν την υπέροχη πλευρά της μητρότητας χωρίς να θεωρούν μέρος της φυσιολογικότητας της κατάστασης, την κούραση και το άγχος που μπορεί να νιώθει μια γυναίκα που υπέστη αυτή την αλλαγή στην ζωή της.

Η Charlize Theron “κουβαλάει” την ταινία με μια ερμηνεία που κάθε άλλο πάρα εντυπωσιακή μπορεί να χαρακτηριστεί. Υποτονική και οικεία μεταφέρει τέλεια την εικόνα μιας κουρασμένης, άρρωστης ψυχικά γυναίκας που δεν μπορεί υποκριθεί ούτε να συμμορφωθεί με τα παραδοσιακά πρότυπα. Aυτό που εντυπωσιάζει όμως είναι η χημεία της με την Mackenzie Davis, οι δυο τους δημιουργούν μια τέλεια σχέση γυναικείας φιλίας με διαφορετικές ιδέες για την μητρότητα που δένουν έξυπνα μέσα από έναν υπέροχο διάλογο, που αποτελεί και το ισχυρότερο κομμάτι της ταινίας,με την σκηνοθεσία να μην προσφέρει κάτι ιδιαίτερο.

Το Tully (Tully: Τα παιδιά είναι ευτυχία;) είναι μια γλυκιά και συναισθηματική ταινία για την ρουτίνα, την επανάληψη και την αμφιβολία. Μια ταινία για όλους εκείνους τους ανθρώπους που η αγάπη τους θεωρείται δεδομένη. Ένα καλοφτιαγμένο παιχνίδι διαλόγων που αναδεικνύει ότι η αγάπη είναι επιλογή και προσπάθεια, ενώ η ευτυχία δεν βρίσκεται στην τελειότητα.

Σκηνοθεσία: Jason Reitman

Πρωταγωνιστούν:  Charlize Theron, Mackenzie Davis, Mark Duplass και Ron Livingston

Στους Κινηματογράφους!