Κριτική Ταινίας : Yesterday

Το Yesterday του Danny Boyle είναι ένα ευχάριστο romcom ντυμένο με υπέροχη μουσική. Aπλοικό στην αφήγηση του όπως και στην εκτέλεση του, βασίζει το σύνολο του στην νοσταλγία και στα εύκολα συναισθήματα.

Ο Jack Malik είναι ένας άσημος τραγουδοποιός σε μια μικρή Βρετανική πόλη του οποίου τα όνειρα για επιτυχία και φήμη γρήγορα ξεθωριάζουν, παρά την αφοσίωση και υποστήριξη της καλύτερης παιδικής του φίλης, Ellie . Μετά από ένα μυστηριώδες γενικό blackout, ο Jack ανακαλύπτει ότι οι Beatles δεν υπήρξαν ποτέ…! Ο Jack αρχίζει να εκτελεί τα τραγούδια του μεγαλύτερου συγκροτήματος στην ιστορία της μουσικής σε ένα κοινό που δεν τους έχει ακούσει ποτέ και με τη βοήθεια της μάνατζέρ του Debra, η φήμη του εκτοξεύεται. Όμως, όσο πιο διάσημος γίνεται, τόσο κινδυνεύει να χάσει την Ellie, το μόνο πρόσωπο που πραγματικά πίστεψε σε αυτόν. Για να βρει την ισορροπία του τελικά, ο Jack θα πρέπει να επιστρέψει εκεί που ανήκει για να αποδείξει ότι.. το μόνο που χρειάζεται είναι αγάπη.

Η ταινία στο σύνολο της  μοιάζει να φέρει περισσότερο την υπογραφή του σεναριογράφου της, παρά του σκηνοθέτη της. Το στιλ του Richard Curtis έχει εμποτίσει το σύνολο του Yesterday, μετατρέποντας το σε μια χαρακτηριστική ρομαντική κωμωδία γεμάτη βρετανική γοητεία και αδέξιους άλλα στιλάτους χαρακτήρες. Στο σύμπαν της ταινίας ο κόσμος δεν αναγνωρίζει τους Beatles, άλλα και τα αληθινά συναισθήματα, καθώς όλα είναι τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργούν μια απίστευτα ρομαντική ιστορία, που δεν πείθει ποτέ για την αλήθεια της, άλλα παραμένει ευχάριστη.

Η Lily James και ο Himesh Patel αποτελούν ουσιαστικά τον πυρήνα της ταινίας, καθώς το σύνολο της ιστορίας βασίζεται πάνω στην μακροχρόνια σχέση των χαρακτήρων τους. Οι δύο τους είναι γοητευτικοί και διασκεδαστικοί στους ρόλους τους δίνοντας αρκετά καλές ερμηνείες που υπηρετούν το ύφος της ταινίας. Το ίδιο συμβαίνει και με το υπόλοιπο καστ, ανάμεσα τους και ο τραγουδιστής Ed Sheeran όπως και η Kate McKinnon που προσφέρει την πιο αστεία και ανάλαφρη πλευρά της ταινίες με μερικές έντονα κωμικές στιγμές.

Το Yesterday του Danny Boyle είναι μια χαώδης αφηγηματικά αλλά γλυκιά και νοσταλγική ταινία, βασισμένη στην διαχρονική μουσική των Beatles.

Σκηνοθεσία: Danny Boyle

Πρωταγωνιστούν: Himesh Patel, Lily James, Kate McKinnon και Ed Sheeran

Στους Κινηματογράφους!