Ο νέος action-hero είναι γένους θηλυκού!

Το Ηollywood βάζει τέρμα στην κλασσική εικόνα του action-hero όπως την ξέραμε!

Πολλά έχουν ειπωθεί για τον σεξισμό του Hollywood, τις μη ίσες ευκαιρίες και το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των γυναικών και αντρών ηθοποιών.. κυρίως από τις ίδιες τις ηθοποιούς. Ένα από τα ποιο αμφιλεγόμενα σημεία ήταν και θα είναι οι ταινίες δράσης που κοστίζουν αλλά και φέρνουν πολλά εκατομμύρια. Οι μεγάλες εταιρίες πολύ σπάνια εμπιστέυονταν τα μεγάλα tent-pole τους σε κάτι άλλο από τον όμορφο μυώδη ήρωα. Όμως τα πράγματα αρχίζουν να αλλάζουν. Είτε γιατί πλέον εμπιστευόνται της γυναίκες ηθοποιούς και σκηνοθέτες..είτε γιατί θέλουν να πάρουν τον τύπο και το internet με το μέρος τους, αφού πλέον κάθε τι παλιό κατακεραυνώνεται.Οι ταινίες με γυναίκες υπερήρωες και action-heroes είναι γεγονός!

 

Την αρχή έκανε η Disney αφού στην καινούρια τριλογία του Star Wars αντικατέστησε τον Luke Skywalker με την Daisy Ridley ως Rey. Μια ηρωίδα με ακριβώς την ίδια προϊστορία με τον Skywalker και τις ίδιες δυνατότητες,να κάνει τα πάντα! Το μόνο που μπορεί να ειπωθεί είναι ότι πλέον το μεγαλύτερο κινηματογραφίκο franchise έχει γυναικά πρωταγωνίστρια!

reyforce
Η Daisy Ridley στο Star Wars

Ακολουθεί το Spin-off του Star Wars, Rogue One,με πρωταγωνίστρια την Felicity Jones ως Jyn Ersο να ηγείται της επανάστασης. Γιατί women run the world, ακόμα και στο σύμπαν του Star Wars.

Rogue One
Η Felicity Jones στο Rogue One

 

Φυσικά οι ταινίες με υπερήρωες θα συνεχίσουν το trend, με την Warner Bros να δοκιμάζει πρώτη. Η Gal Gadot θα μας συστήσει και πάλι το 2017 την θρυλική Wonder Woman. Με γυναικά και στο τιμόνι της σκηνοθεσίας, η ηρωίδα βασισμένη στης αμαζόνες της Ελληνικής μυθολογίας ετοιμάζεται να γράψει ιστορία στον κόσμο του κινηματογράφου. Ήδη τα Ηνωμένα Έθνη εξέφρασαν την στήριξη τους και ονόμασαν την Wonder Woman σύμβολο και πρέσβη των γυναικείων δικαιωμάτων.Αν και κάθε άλλο παρά φεμινιστής ήταν ο δημιουργός της.

wonder-woman

Εμπιστοσύνη φαίνεται να δείχνουν και στην Harley Quinn. Η αντι-ηρωίδα της DC  μετά το Suicide Squad ανακοινώθηκε ότι θα αποκτήσει την δικιά της ταινία με την Αυστραλή Margot Robbie να αναλαμβάνει και πάλι τον ρόλο.

harley
Margot Robbie as Quinn

Την πρώτη γυναικά πρωταγωνίστρια θα αποκτήσει όμως και η Marvel. Αρκετά χρόνια μετά την Ηλέκτρα, το MCU θα αποκτήσει πάλι γυναικείο χρώμα, με την περσινή νικήτρια του Α’ γυναικείου ρόλου Brie Larson να παίρνει τον πολυπόθητο ρόλο της Captain Marvel. Ήδη η Marvel έχει αρχίσει να προωθεί την ταινία δηλώνοντας ότι η Captain Marvel θα είναι ο ποιο δυνατός υπερήρωας του σύμπαντος της.

captain-marvel
Captain Marvel fan Art © http://bosslogicinc.com/

Reboot θα γίνει και στο Tomb Raider, μια από τις επιτυχημένες ταινίες με γυναικά στο τιμόνι. Το ρόλο της Lara Croft που απογείωσε την Angelina Jolie θα αναλάβει πλέον η οσκαρούχα Alicia Vikander. H ταινία αναμένετε να ξεκινήσει γυρίσματα σύντομα ενώ η νέα Lara Croft θα βασίζεται στο videogame του 2013 και όχι στην παλαιότερη ποιο sexy εκδοχή της.

vikander
Alicia Vikander ως Lara Croft Fan art Alicia Vikander ©worldofjorts/reddit

Για το τέλος αφήσαμε την Scarlett Johansson στο Ghost in the Shell, την μεταφορά του γνωστού anime στην μεγάλη οθόνη που έχει προκαλέσει κάποιες αντιδράσεις. H Johansson παρόλο που είναι χρόνια μέλος των Avengers δεν έχει ακόμα δει την Black Widow να έχει την δικιά της ταινία. Μετά την επιτυχία της Lucy το 2014 και το επικείμενο Ghost in the Shell ίσως καταφέρει να πείσει του υπευθύνους της Marvel. Δεν τα έχει καταφέρει όμως άσχημα ως action-hero όμως καθώς είναι η γυναικά με τις περισσότερες πωλήσεις εισιτηρίων στην Αμερική.

qsfn9w6
Scarlett Johansson στο Ghost in the Shell

Τα επόμενα 3 χρόνια ο ορισμός του action-hero αλλάζει!