Κριτική Ταινίας : A Bad Moms Christmas

Το A Bad Moms Christmas (Μαμάδες με Κακή Διαγωγή: Χριστούγεννα Εκτός Ελέγχου) των Jon Lucas και Scott Moore είναι μια πρόχειρη προσπάθεια εκμετάλλευσης της απρόσμενης επιτυχίας της πρώτης ταινίας. Άνευρο και χωρίς να προσφέρει κάτι καινούριο, σίγουρα μπορεί να διασκεδάσει αλλά μοιάζει πραγματικά σαν κάτι που να έχουμε ξαναδεί.

Το A Bad Moms Christmas (Μαμάδες με Κακή Διαγωγή: Χριστούγεννα Εκτός Ελέγχου) έρχεται ως συνέχεια του Bad Moms, μιας ταινίας που είχε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία. Με τη λογική του ενήλικου χιούμορ του Hangover και μια πλειάδα χαρακτήρων στα όρια της καρικατούρας, προσπαθεί να μοιάζει ξεκαρδιστικό αλλά φαίνεται και στην δομή του και στους χαρακτήρες του ότι πρόκειται για μια βιαστική δουλειά χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, που σκοπό έχει να καπηλευθεί τον απόηχο της πρώτης ταινίας. Οι μαμάδες τις πρώτης ταινίας επιστρέφουν και, αυτή τη φορά, μαζί τους είναι και οι δικές τους μαμάδες. Όλα αυτά στο πλαίσια της γιορτής των Χριστουγέννων. Η ταινία είναι αρκετά φλύαρη στο θέμα του χιούμορ και με έναν γρήγορο ρυθμό, χωρίς όμως να καταφέρνει να μοιάζει ειλικρινής. Ακόμα και στη μία σκηνή που αγγίζει το συναίσθημα, εκεί που βλέπεις μια μητέρα να νιώθει ότι έχει απογοητεύσει τα παιδιά της, το στήσιμο και η εμφανής υπερβολή της ταινίας δεν επιτρέπει να σε αγγίξει και να ταυτιστείς.

Ερμηνευτικά το cast της αρχικής ταινίας λειτουργεί καλά, όμως η Kristen Bell φαίνεται να μην έχει πολλά να προσθέσει σε αυτή την ταινία. Η Kathryn Hahn κλέβει την παράσταση για άλλη μια φορά, ενώ η Susan Sarandon είναι υπέροχη όπως πάντα, με έναν χαρακτήρα όμως υπερβολικό και μη ρεαλιστικό καθ’ όλη τη διάρκεια της ταινίας.

Το A Bad Moms Christmas (Μαμάδες με Κακή Διαγωγή: Χριστούγεννα Εκτός Ελέγχου) δεν προσφέρει καμία έκπληξη ή επανεφεύρεση του είδους, αλλά ταυτόχρονα είναι μια ταινία που δεν προσπαθεί να δείξει ότι μεταφέρει μηνύματα ή ότι είναι κάτι άλλο από αυτό που είναι – μια απλή διασκεδαστική εορταστική κωμωδία που δεν χρειάζεται πολλή σκέψη.

 

Σκηνοθεσία: Jon Lucas και Scott Moore

Πρωταγωνιστούν: Mila Kunis, Kristen Bell, Kathryn Hahn, Cheryl Hines, Christine Baranski και Susan Sarandon

 

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..