Κριτική Ταινίας : Bombshell

Το Bombshell (Βόμβα) του Jay Roach είναι μια έγκαιρη και καλοφτιαγμένη, αλλά ασυνεπής στο στιλ της ταινία, που διστάζει να προκαλέσει.

Η ταινία ξεδιπλώνει το σκάνδαλο που ξέσπασε στο δίκτυο FOX και αφορούσε τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση από επιφανείς γυναίκες κατά του Ρότζερ Έιλς, ιδρυτή και διευθύνοντα συμβούλου του Fox News και επίσης προσωπικού συμβούλου για τις καμπάνιες ρεπουμπλικάνων προέδρων των ΗΠΑ κατά το παρελθόν. Το σενάριο είναι του Τσαρλς Ράντολφ, που υπέγραψε πριν λίγα χρόνια το «The Big Short».

Το μεγαλύτερο θέμα με το Bombshell είναι το γεγονός ότι σαν ταινία, δεν είναι συνεπής στον τρόπο που επιλέγει να διηγηθεί την ιστορία της, αλλάζοντας από ευθεία αφηγηματική σε μια ταινία που σπάει τον τέταρτο τοίχο για να δώσει πληροφορίες και, μεταβάλλοντας συνεχώς τον ρυθμό της από γρήγορο σε αργό. Αν και ευχάριστη στο σύνολο της, το σενάριο και η σκηνοθεσία της είναι κατά κάποιο τρόπο κάπως επίπεδα, χωρίς η ταινία να τολμά να δείξει μια έντονη ή πραγματικά δυσάρεστη σκηνή.

Η μεταμόρφωση της Charlize Theron είναι απίστευτη, σχεδόν αληθινή. Ωστόσο, και η Nicole Kidman, αλλά κυρίως η Margot Robbie ως νέα εργαζόμενη που προσπαθεί να καταλάβει τα όριά της μέσα σε μια κουλτούρα που δεν την υποστηρίζει, προσφέρουν με την σειρά τους καλές ερμηνείες. Το μακιγιάζ αποτελεί σίγουρα ένα από τα πιο ξεχωριστά κομμάτια της ταινίας, μεταμορφώνοντας τους ηθοποιούς με σκοπό να μοιάζουν με τις γνωστές αμερικανικές φιγούρες που ενσαρκώνουν.

Το Bombshell (Βόμβα) του Jay Roach είναι μια διασκεδαστική ταινία με ισχυρές ερμηνείες, άλλα ο τόνος, το ύφος και η ασάφειά της υπονομεύει τη δυναμική της ιστορίας και των πρωταγωνιστριών του.

Σκηνοθεσία: Jay Roach

Πρωταγωνιστούν: Charlize Theron, Nicole Kidman, John Lithgow, Kate McKinnon, Connie Britton, Malcolm McDowell, Allison Janney και Margot Robbie

Στους Κινηματογράφους!

Πες μας την άποψη σου..