Κριτική Ταινίας : Captain Marvel

Το Captain Marvel των Anna Boden και Ryan Fleck είναι ουσιαστικά μια ωδή στην πιο αναγνωρίσιμη φόρμουλα ταινιών, αυτή του σύμπαντος της Marvel. Ευχάριστη και εντυπωσιακή, επιλέγει να εισάγει έναν από τους σημαντικότερους ήρωες του σύμπαντος πολύ αργά και καθόλου εμπνευσμένα.

Η ταινία ακολουθεί την Carol Danvers, την περίοδο που γίνεται μια από τις δυναμικές ηρωίδες του σύμπαντος και όταν ο πλανήτης Γη βρίσκεται ανάμεσα σε μια διαγαλαξιακή μάχη μεταξύ δυο εξωγήινων φυλών. Τοποθετημένο στη δεκαετία του 1990, η «Captain Marvel» ανοίγει μια νέα περίοδο στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel.

Δεν υπάρχει τίποτα καινούριο ή καινοτόμο στην ταινία αυτή καθ’ αυτή, πέρα από την τοποθέτηση της στο παρελθόν και τη χρήση εκτεταμένων οπτικών εφέ, ειδικά στο πρόσωπο του Samuel L. Jackson. Αστεία, ευχάριστη και γοητευτική, χρησιμοποιεί όλη την τεχνογνωσία της Marvel και της Disney, αποτελώντας απλά ένα εισαγωγικό κεφάλαιο για έναν χαρακτήρα που υπόσχεται πολλά, αλλά δεν καταφέρνει να εντυπωσιάσει. Με μια αφθονία αναφορών στην ποπ κουλτούρα και στο υπόλοιπο σύμπαν, μοιάζει σαν μια ταινία που απλά ψάχνει να βρει τη θέση της σε μια υπάρχουσα ιστορία αντί να προσπαθεί να δημιουργήσει μια δική της.

Η Brie Larson πρωταγωνιστεί στον ρόλο της Carol Danvers, μιας γυναίκας με κρίση ταυτότητας που αναζητά την αλήθεια πίσω από τις μνήμες που την στοιχειώνουν. Η Carol φαίνεται και φέρεται σαν ένας καλοκουρδισμένος στρατιώτης, χωρίς τη σπίθα μιας φυσικής πρωταγωνίστριας στην ίδιά της την ιστορία. Η χημεία της με τον Samuel L. Jackson είναι εξαιρετική και δοκιμασμένη, όμως και ο ίδιος χάνει κάτι από την λάμψη του μέσα από την διαδικασία των οπτικών εφέ. Όσο κι αν θαυμάζει κανείς το τεχνολογικό επίτευγμα της ταινίας, ο “νεότερος” Jackson έχει ένα πρόσωπο συναισθηματικά κενό. Οπτικά, η ταινία υιοθετεί την ατμόσφαιρα των 90’s επιλέγοντας μια μουντή, σχετικά, χρωματική παλέτα και φωτισμό.

Το Captain Marvel των Anna Boden και Ryan Fleck είναι απλά ένα επεισόδιο στο σύμπαν της Marvel, φιλόδοξο και με μια δυναμική, θεωρητικά, πρωταγωνίστρια, αλλά με μια συνηθισμένη αφήγηση, χωρίς να καταφέρνει να προσθέσει τίποτα καινούριο στην ιστορία των υπερηρώων.

Σκηνοθεσία: Anna Boden και Ryan Fleck

Πρωταγωνιστούν: Brie Larson, Samuel L. Jackson, Ben Mendelsohn, Djimon Hounsou, Lee Pace, Lashana Lynch, Gemma Chan, Annette Bening, Clark Gregg και Jude Law

Στους Κινηματογράφους!

Πες μας την άποψη σου..