Κριτική Ταινίας : Kingsman: The Golden Circle

To Kingsman: The Golden Circle (Kingsman: Ο Χρυσός Κύκλος) του Matthew Vaughn είναι μια ταινία με ελάχιστες, αλλά εντυπωσιακές σκηνές δράσεις, και υπέροχους ηθοποιούς. Όμως, το κρύο χιούμορ, η εμφανής έλλειψη ευαισθησίας και η αναπόφευκτη σύγκριση με την αρχική ταινία, την κάνουν να χάνει πολύ από τη Βρετανική γοητεία της.

Με το σενάριο να κάνει αναφορές σε παλαιότερες κατασκοπευτικές ταινίες, το  Kingsman: The Golden Circle (Kingsman: Ο Χρυσός Κύκλος) δεν προσφέρει κάτι καινούριο από αυτή την άποψη. Ουσιαστικά, προσπαθεί να αποτελέσει μια φρέσκια και χιουμοριστική ματιά σε σχέση με αυτές τις παλαιότερες ταινίες, κάτι που είχε καταφέρει με την πρώτη ταινία, η οποία και αποτέλεσε επιτυχία έκπληξη. Στο καινούριο Kingsman λοιπόν, η επίλεκτη Βρετανική ομάδα καλείται να συνεργαστεί με μια  Αμερικανική κατασκοπευτική οργάνωση για να σώσουν τον κόσμο από έναν αδίστακτο κοινό εχθρό. Μέχρι εδώ καλά. Η ταινία όμως, χάνεται μέσα σε ένα φτηνό χιούμορ, που μερικές φορές είναι αρκετά προσβλητικό για ορισμένες κοινωνικές ομάδες. Αυτό όμως δεν είναι το μόνο πρόβλημα, αφού ένα άλλο μείον της ταινίας είναι ότι προσπαθεί να συμπεριλάβει πολλές ιστορίες μέσα στην αρχική, χωρίς να δένει το σενάριο. Η ταινία όμως, δεν παύει να είναι διασκεδαστική, ιδιαίτερα σε κάποιες σκηνές δράσης οι οποίες τονίζονται με εξαιρετικές μουσικές επιλογές. Απλά, δεν προσθέτει κάτι καινούριο στη βάση που δημιούργησε η πρώτη ταινία.

Οι ερμηνείες είναι on point, με την Julianne Moore να ξεχωρίζει, αφού καταφέρνει να δώσει ένα κύρος σε μια κακοφτιαγμένη, και στα όρια του γελοίου, κακοποιό. Εξαιρετικός και ο Channing Tatum, ο όποιος όμως δεν έχει όσο χρόνο θα έπρεπε, μοιάζοντας σαν ένα ευχάριστο guest. Το σύνολο των ηθοποιών προσφέρει ερμηνείες ανώτερες του σεναρίου, γεγονός αναμενόμενο αφού πρόκειται για γνωστούς και καταξιωμένους καλλιτέχνες.

To Kingsman: The Golden Circle (Kingsman: Ο Χρυσός Κύκλος) δεν είναι τόσο καλό όσο το πρώτο Kingsman, αλλά η καρδιά της ταινίας παραμένει σταθερή. Οι σκηνές δράσης είναι σίγουρα δημιουργικές, με τη μουσική επένδυση να ξεχωρίζει, αλλά το είδος του χιούμορ και η ιστορία είναι απλά απογοητευτικά.

Σκηνοθεσία: Matthew Vaughn

Πρωταγωνιστούν: Colin Firth, Julianne Moore, Taron Egerton, Mark Strong, Halle Berry, Elton John, Channing Tatum και Jeff Bridges

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..