Κριτική Ταινίας : Power Rangers

Τα ’90s είναι στη μόδα, και δεν υπάρχει τίποτα πιο ’90s από τους θρυλικούς Power Rangers. Αυτό σίγουρα το κατάλαβαν οι υπεύθυνοι των studio και μας έδωσαν, εν έτη 2017, μια νέα ταινία η οποία, ενώ παραμένει διασκεδαστική, στην πραγματικότητα δεν έχει αποφασίσει τι θέλει να είναι.

Αυτό που περιμένεις από μια ταινία με τον τίτλο Power Ranges είναι αγνή, σχεδόν χαζή διασκέδαση, Το πρόβλημα όμως εδώ είναι το γεγονός ότι όντως προσπαθεί να περάσει και μηνύματα, χωρίς ποτέ να αναπτύσσει ουσιαστικά τους χαρακτήρες. Μονοδιάστατοι και επαναλαμβανόμενοι, οι ρόλοι απλά τυχαίνει να έχουν τα πιο σύγχρονα προβλήματα που μια παρέα εφήβων μπορεί να αντιμετωπίσει. Cyber bullying, αυτισμός, απόρριψη από τους γονείς λόγω σεξουαλικών προτιμήσεων, κάθε χαρακτήρας έχει μια δική του ιστορία για να συγκινήσει. Όμως δεν υπάρχει κάτι που να μπορέσει να κάνει το κοινό να ενδιαφερθεί ουσιαστικά για τους χαρακτήρες και να ταυτιστεί μαζί τους. Δεν νιώθεις ότι κάτι από αυτά έχει ρόλο στην ταινία. Ενώ είναι πολύ γενναίο να βλέπεις υπερήρωες να ανήκουν σε μειονότητες και να πολεμούν τους δαίμονες που κάθε παιδί μπορεί να έρχεται αντιμέτωπο, μερικές φορές νιώθεις ότι τα στοιχεία αυτά υπάρχουν στην ταινία απλά για “good publicity” και όχι για να ενισχύσουν ουσιαστικά τους έφηβους.

Το καστ κάνει αρκετά καλή δουλειά υποκριτικά, χωρίς ωστόσο να αποφεύγονται οι καρτουνίστικοι κακοί. Η αλήθεια είναι πως ούτε ο Bryan Cranston, αλλά ούτε η Elizabeth Banks μας εντυπωσίασε. Η ταινία είναι γεμάτη με ποπ τραγούδια, πως αλλιώς θα μπορέσεις να διασκεδάσεις τους νέους έφηβους; Τα visuals δεν είναι τόσο εντυπωσιακά, αλλά θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτό ήταν και αναμενόμενο. Γενικά δεν είναι και η πιο καλοφτιαγμένη ταινία που έχουμε δει, αλλά είναι ευχάριστη.

Η ταινία Power Ranges είναι αποτέλεσμα της έλλειψης πρωτοτυπίας που διακατέχει σήμερα τον κινηματογραφικό κόσμο. Ψυχαγωγική, με περίπλοκους χαρακτήρες, αλλά χωρίς να έχει το απαιτούμενο βάθος, το Power Rangers θα προσφέρει νοσταλγικές στιγμές στους παλαιότερους φαν και θα διασκεδάσει όσους έχουν χαμηλές προσδοκίες.

Σκηνοθεσία: Dean Israelite

Πρωταγωνιστούν: Naomi Scott, Becky G., Ludi Lin, RJ Cyler, Dacre Montgomery, Elizabeth Banks και Bryan Cranston

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..