Κριτική Ταινίας : Thor: Ragnarok

Το Thor: Ragnarok του Taika Waititi είναι μια χαοτική, κωμική ταινία δράσης, μια έκρηξη χαράς που καταφέρνει να συνδυάσει δημιουργικά υπέροχες σκηνές δράσης με ξεκαρδιστικές σκηνές, χωρίς να χάνει ποτέ το στίγμα του σύμπαντος της Marvel.

Η τρίτη ταινία με πρωταγωνιστή τον θεό της Σκανδιναβικής μυθολογίας, Thor, στη μορφή που του έχουν χαρίσει τα κόμικ, ίσως είναι μια από τις καλύτερες ταινίες τις Marvel. Αναπολογητικά ξεκαρδιστική, στα όρια της παρωδίας, προσφέρει απίστευτη διασκέδαση δίνοντας, όμως, ταυτόχρονα βάση στο “ταξίδι του ήρωα” και στην ιστορία του Thor. O Taika Waititi καταφέρνει να ισορροπήσει ανάμεσα στην περιπέτεια και την κωμωδία, αλλά και στην παρωδία και στο δράμα, με τέτοια ικανότητα που δεν καταλαβαίνεις πώς πραγματικά καταφέρνει αυτή η ταινία να είναι τόσο καλή.

Η ταινία οπτικά είναι όμορφη, με μια έντονη και φωτεινή παλέτα χρωμάτων που θυμίζει το περιβάλλον των κόμικ, το οποίο όμως ταιριάζει απόλυτα στον ρυθμό και το ύφος της ταινίας. Το CGI, ειδικά στις μεγάλες σκηνές δράσης, είναι αναμενόμενα εντυπωσιακό, εφόσον πρόκειται για μια δημιουργία της Disney, ενώ το soundtrack το οποίο αποτελείται από ροκ τραγούδια της δεκαετίας των ’70s έρχεται και δένει υπέροχα με αυτή την τρέλα που εκφράζει την ταινία!

Ο Chris Hemsworth μοιάζει πιο χαρισματικός και πιο όμορφος από ποτέ κάτω από τη σκηνοθεσία του Waititi, ο οποίος του δίνει χώρο να δείξει κάτι παραπάνω από τα συνηθισμένα και πραγματικά εντυπωσιάζει. Ο Tom Hiddleston συνεχίζει τα δίνει αυτά τα ιδιαιτέρα χαρακτηριστικά στον Loki και να δημιουργεί έναν από τους πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες της Marvel. Την παράσταση όμως κλέβουν ο Jeff Goldblum και η Cate Blanchett, οι οποίοι, αν και δεν έχουν κεντρικούς ρόλους, φαίνεται να διασκεδάζουν τόσο πολύ τη συμμετοχή τους σε αυτή την ταινία.

Ένα τέλειο υβρίδιο περιπέτειας και κωμωδίας, το Thor: Ragnarok προσφέρει αγνή και γρήγορη διασκέδαση. Μια δημιουργική, χιουμοριστική και πολύχρωμη ταινία, απρόθυμη να πάρει τον εαυτό της στα σοβαρά που όμως καταφέρνει να αντισταθμίσει αριστοτεχνικά το δράμα του ήρωα που θέλει να σώσει τον κόσμο, με την κωμωδία.

Σκηνοθεσία: Taika Waititi

Πρωταγωνιστούν: Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Cate Blanchett, Idris Elba, Jeff Goldblum, Tessa Thompson, Karl Urban, Mark Ruffalo και Anthony Hopkins

 

Στους Κινηματογράφους

2 Σχόλια

Πες μας την άποψη σου..