Οι 10 καλύτερες ταινίες του 2019!

Με το 2020 και τη νέα δεκαετία να βρίσκεται προ των πυλών, ήρθε η ώρα για έναν κινηματογραφικό απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς. Το 2019 σημαδεύτηκε ουσιαστικά από τα επικά τέλη αγαπημένων franchise, με ακόμα μια φορά τους χαρακτήρες κόμικ να κερδίζουν το ενδιαφέρον και το Netflix να κερδίζει τη μάχη των βραβείων.

Parasite (Gisaengchung)

Η ταινία έκπληξη της χρονιάς, που σαρώνει τα βραβεία. Μια νοτιοκορεατική οικογένεια ζει παρασιτικά σε μια πλούσια οικογένεια. Μια διασκεδαστική, τραγική ιστορία για την ανισότητα. Ποιοι είναι τελικά τα παράσιτα, οι φτωχοί ή οι πλούσιοι;

Pain and Glory

Μια βαθιά προσωπική και τρυφερή ματιά στη ζωή και την ψυχή ενός καλλιτέχνη. Αναλυτική κριτική εδώ.

Knives Out

Μια γρήγορη, διασκεδαστική και αιχμηρή ιστορία, ευφάνταστη και εξαιρετικά κινηματογραφημένη. Αναλυτική κριτική εδώ.

The Irishman

Ένα έπος για το αμερικανικό έγκλημα, μια πυκνή, σύνθετη ιστορία που εξιστορείται με εκπληκτική ρευστότητα. Αναλυτική κριτική εδώ.

Marriage Story

Μια  απεικόνιση ενός διαζυγίου, απίστευτα ειλικρινής και με πολλές χιουμοριστικές στιγμές. Αναλυτική κριτική εδώ.

Avengers: Endgame

Ένα επικό φινάλε που ανταμείβει τους πιστούς θεατές των ταινιών της Marvel. Επαναλαμβανόμενο κατά διαστήματα, αλλά γεμάτο χιούμορ, υπέροχα οπτικά εφέ και στιγμές συγκίνησης. Αναλυτική κριτική εδώ.

Once Upon a Time in Hollywood

Ένα αποχαιρετιστήριο παραμύθι για την χρυσή εποχή της κινηματογραφικής βιομηχανίας, το οποίο εμπλέκει έντεχνα και ασυνήθιστα την πραγματικότητα με την φαντασία. Αναλυτική κριτική εδώ.

Joker

Σίγουρα το πιο πολυσυζητημένο φιλμ του έτους. Μια σκοτεινή, καταστροφική και οπτικά πανέμορφη μελέτη χαρακτήρα που αποκαλύπτει την καταστροφική φύση ενός απογοητευμένου ανθρώπου. Αναλυτική κριτική εδώ.

Toy Story 4

Μια ιστορία για την αξία της διαφορετικότητας γεμάτη από λεπτά μηνύματα, η οποία δεν εμπλουτίζει τη συνολική αφήγηση του franchise, αλλά κλείνει εξαιρετικά την ιστορία των παιχνιδιών που τόσο αγαπήσαμε. Αναλυτική κριτική εδώ.

1917

Μια ταινία εστιασμένη σε δύο νεαρούς Βρετανούς στρατιώτες του Α’ παγκοσμίου και γυρισμένη συνεχόμενα, αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες της χρονιάς. Αναλυτική κριτική εδώ.

Πες μας την άποψη σου..