Κινηματογράφος στην εποχή του Κορωνοϊού, Κριτική Ταινίας : Fête de famille

Το μεγαλύτερο οικονομικό πλήγμα από την εμφάνιση και διασπορά του γνωστού ιού, αφορά τις κινηματογραφικές αίθουσες. Μετά από μια σχετική αύξηση της τάξης του 2,3% το 2019 σε σχέση με το 2018, και την επιτυχία ταινιών όπως το Ευτυχία, πλέον ο αριθμός των ταινιών που κυκλοφορούν κάθε εβδομάδα μειώνεται τραγικά.

Συγκεκριμένα, την κινηματογραφική εβδομάδα που ξεκινάει από σήμερα 12 Μαρτίου, θα βγει στις Ελληνικές αίθουσες μόνο μια ταινία, η γαλλική Fête de famille (Μάντεψε Ποιος Ήρθε Για τα Γενέθλιά Σου;) με πρωταγωνίστρια την Catherine Deneuve, ενώ και διεθνώς υπάρχουν σκέψεις για αναβολή πολλών ταινιών με την ταινία James Bond, No Time To Die να κάνει την αρχή.

Μια μεγάλη οικογένεια συγκεντρώνεται στο σπίτι της στη νότια Γαλλία για να γιορτάσει τα γενέθλια της μητέρας που γίνεται 70 χρονών. Είναι όλοι εκεί: η μητέρα, ο πατέρας καθώς και οι δυο γιοι τους, ο ένας με την γυναίκα του και τα δύο του παιδιά, και ο άλλος με την καινούργια του φίλη από την Αργεντινή, οι οποίοι έχουν φέρει μαζί και μια κάμερα για να καταγράψουν τις όμορφες οικογενειακές στιγμές. Όλα μοιάζουν να πηγαίνουν μια χαρά, μέχρι που χτυπάει το τηλέφωνο και εμφανίζεται η μικρότερη κόρη της οικογένειας, που όλοι έχουν πολύ καιρό να δουν.

To Fête de famille (Μάντεψε Ποιος Ήρθε Για τα Γενέθλιά Σου;) του Cédric Kahn είναι ένα καλοφτιαγμένο, αλλά στερεότυπο γαλλικό οικογενειακό δράμα, με χαρακτήρες που παίρνουν συνεχώς παράξενες, λανθασμένες αποφάσεις, και με αρκετές ανατροπές κατά την διάρκεια του. Οι αστείες και χιουμοριστικές στιγμές είναι αρκετά επιτυχημένες, με τη χημεία των ηθοποιών να σηκώνει όλο το βάρος αυτής της ιδιοσυγκρασιακής οικογένειας αλλά, ταυτόχρονα, χωρίς το απαραίτητο βάθος, ώστε να δώσει υπόσταση στις ιδιαίτερες προσωπικότητες των χαρακτήρων της ταινίας.

 

 

Σκηνοθεσία: Cédric Kahn

Πρωταγωνιστούν: Catherine Deneuve, Emmanuelle Bercot, Vincent Macaigne και Cédric Kahn

Στους Κινηματογράφους!

Πες μας την άποψη σου..