Κριτική Σειράς: Doona! (Ντούνα!)

Το Doona! του Lee Jeong-hyo, είναι ένα μελοδραματικό rollercoaster που θα γοητεύσει και θα απογοητεύσει, προσφέροντας ένα οπτικά ικανοποιητικό αλλά και συναισθηματικά πολύπλοκο ταξίδι στις ζωές των ελαττωματικών χαρακτήρων του.

Ένας φοιτητής βιώνει τη ζωή, τα μαθήματα και μια μοναδική κατάσταση – συγκατοικεί με μια όμορφη πρώην σταρ της κορεατικής ποπ.

Το “Doona!” είναι μια νέα προσθήκη στην ολοένα και διευρυνόμενη συλλογή του Netflix με Κ-δράματα. Με επίκεντρο τη ζωή της Lee Doona, την οποία ενσαρκώνει η Bae Suzy, η σειρά εξετάζει τις επιπτώσεις της πτώσης της καριέρας ενός μέλους συγκροτήματος K-Pop, που την οδηγούν να μοιράζεται ένα σπίτι στη Σεούλ.

Ενώ η αρχική πλοκή μπορεί να υποδηλώνει μια χαριτωμένη ιστορία για νέα ξεκινήματα, το “Doona!” παίρνει μια απροσδόκητη τροπή, εμβαθύνοντας στην πολυπλοκότητα των χαρακτήρων. Οι χαρακτήρες της σειράς απέχουν πολύ από το να είναι τέλειοι και οι επιλογές τους είναι συχνά τόσο περίεργες, όσο και οι καταστάσεις στις οποίες βρίσκονται.

Η Bae Suzy, ως Lee Doona, δίνει μια καλή ερμηνεία, αποδίδοντας την ουσία του χαρακτήρα της με χάρη. Ωστόσο, οι τοξικές σχέσεις στη σειρά ρίχνουν μια σκιά στη συνολική γοητεία της ιστορίας. Οι χαρακτήρες στο σύνολο τους επιδίδονται σε αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές και υποθάλπουν τοξικές τάσεις. Στο “Doona!”  επίσης φαίνεται υπάρχει ένα ισχυρό “male gaze”, με την πρωταγωνίστρια να μοιάζει βγαλμένη από κάποια φαντασίωση, το οποίο δεν προσφέρει πολλή ουσία στην αφήγηση.

Ένα πράγμα στο οποίο το “Doona!” αναμφισβήτητα υπερέχει είναι η ποιότητα της παραγωγής του. Η σειρά διαθέτει  εκπληκτική κινηματογράφηση που αποτυπώνει υπέροχα τη  Σεούλ. Από τα γραφικά αστικά τοπία μέχρι τις προσωπικές στιγμές των χαρακτήρων, το “Doona!” δεν απογοητεύει ποτέ οπτικά.

Εν κατακλείδι, το “Doona!” είχε τη δυνατότητα να είναι μια αποχρωματισμένη εξερεύνηση της φήμης, της ταυτότητας και των σχέσεων, αλλά τελικά υπολείπεται αυτής της φιλοδοξίας. Η αφήγηση συχνά περιφέρεται γύρω από πολύπλοκα συναισθήματα, χωρίς αρκετό βάθος και ανάπτυξη χαρακτήρων. Μοιάζει ασύνδετη και, μερικές φορές, χωρίς κατεύθυνση.

Παρά τις ελλείψεις της όμως, το “Doona!” είναι μια συναρπαστική ιστορία, αν καταφέρει κανείς να επενδύσει στη μοίρα των χαρακτήρων του και να αγκαλιάσει την ακαταστασία και την τοξικότητα του.

Σκηνοθεσία:  Lee Jeong-hyo

Πρωταγωνιστούν: Bae Suzy, Yang Se-jong

Στην πλατφόρμα του Netflix

Πες μας την άποψη σου..