Κριτική Σειράς : House of the Dragon: Season 1

Δράκοι, προδοσίες και ο γνωστός σιδερένιος θρόνος στο background….

Το House of the Dragon απέδειξε ότι το σύμπαν του GRRM, το Westeros, και οι διεστραμμένες ιστορίες του έχουν ακόμα πολλά να πουν.

Η σειρά prequel βρίσκει τη δυναστεία των Ταργκάρυεν στο απόλυτο απόγειο της δύναμής της, με περισσότερους από 15 δράκους κάτω από τον ζυγό τους. Οι περισσότερες αυτοκρατορίες —πραγματικές και μη— καταρρέουν από τέτοια ύψη. Στην περίπτωση των Ταργκάρυεν, η αργή πτώση τους ξεκινά σχεδόν 193 χρόνια πριν από τα γεγονότα του Game of Thrones, όταν ο βασιλιάς Βισέρυς Α΄ Ταργκάρυεν σπάει έναν αιώνα παράδοσης, ονομάζοντας την κόρη του Ραινύρα κληρονόμο του Σιδερένιου Θρόνου. Αλλά, όταν αργότερα ο βασιλιάς αποκτά έναν γιο, η βασιλική αυλή σοκάρεται όταν η Ραινύρα διατηρεί την ιδιότητά της ως κληρονόμος του, και οι σπόροι του διχασμού σπέρνουν την σύγκρουση σε όλο το βασίλειο.

Στο κέντρο του House of the Dragon είναι ένας οικογενειακός εμφύλιος ανθρώπων που χρησιμοποιούν δράκους, και δεν μοιάζει καθόλου με το χαώδες καστ, το μυστήριο και την τεράστια υπαρξιακή απειλή που χαρακτήριζε τον προκάτοχο του Game of Thrones. Οι πρωταγωνιστές του House Of Dragon δεν αγωνίζονται μάταια να κερδίσουν έναν ήδη χαμένο από την επικείμενη ολοκληρωτική καταστροφή θρόνο, απλά μάχονται για το “κληρονομικό τους δικαίωμα”. Όμως, μερικές φορές, φαίνεται ότι η ανθρώπινη φιλοδοξία μπορεί να γίνει το ίδιο ενδιαφέρουσα όσο μια ιστορία επιβίωσης.

O Matt Smith στον ρόλο του Daemon Targaryan

Η εξαιρετική σκηνοθεσία, ο σταθερός αφηγηματικός ρυθμός παρά τα χρονικά άλματα, και το γεγονός ότι το House of the Dragon επενδύει στους χαρακτήρες του, κατάφεραν να το κάνουν να σταθεί όχι απλά επάξια μόνο του ως σειρά, αλλά και να ξεχωρίσει. Οι εξαιρετικές ερμηνείες τόσο των Emma D’Arcy και Olivia Cooke, οι οποίες αναλαμβάνουν τους ρόλους αργότερα, όσο και των Milly Alcock και Emily Care, οι οποίες είναι οι αρχικές πρωταγωνίστριες, δίνουν μια δυναμική στη σειρά, την ώρα που ο Matt Smith, ο Paddy Considine και οι υπόλοιποι ηθοποιοί δημιουργούν χαρακτήρες, όχι απλά άξιους αναφοράς, αλλά κλέβοντας την παράσταση.

Στην πραγματικότητα, είναι άξιο λόγου πως η σειρά σε βάζει να διαλέξεις στρατόπεδο ανάμεσα σε αιμομικτικούς βασιλιάδες που κυριαρχούν με βάση το φόβο…και εσύ απλά ταυτίζεσαι και το κάνεις.

Olivia Cooke και Tom Glynn-Carney

Το House of the Dragon είναι μια αργή, αλλά πραγματικά επική ιστορία που δεν αντλεί απο την επιτυχία του Game of Thrones.

 

Πρωταγωνιστούν: Paddy Considine, Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Rhys Ifans, Steve Toussaint, Eve Best, Sonoya Mizuno, Fabien Frankel, Milly Alcock και Emily Carey

Πες μας την άποψη σου..