Κριτική Σειράς : Loki

«Δεν θέλω να σε πληγώσω. Δεν θέλω τον θρόνο. Θέλω απλώς να είσαι εντάξει»

Aκούγεται κάποια στιγμή να λέει ο βασικός κακός της πρώτης φάσης των Avenger, Loki, που πλέον έχει την δική του μοναδική ιστορία, η όποια θέτει εμφανώς τα θεμέλεια της συνέχειας του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel.

Ο Loki μετά από “λάθος” που έγινε στο Avengers: Endgame μεταφέρεται από το 2012 σε μια άγνωστη οργάνωση που είναι έτοιμη να τον τιμωρήσει για εγκλήματα κατά της χρονικής συνέχειας. Μπλέκεται σε μια φαντασμαγορική ιστορία όπου γνωρίζει και αγαπάει πλέον τον εαυτό του ( ή spoiler τους εαυτούς του), και αποκτά (;) φίλους καθώς μαθαίνει ότι μπορεί να είναι πολύ περισσότερα από ένας κατεργάρης θεός (ή όχι;).

Η σειρά Loki έχει μια εντυπωσιακή εισαγωγή, όπου ο Loki αναζητά την θέση του στην ιστορία και εξελίσσεται θεματικά πολύ σταθερά προσθέτοντας σε κάθε επεισόδιο και κάτι καινούριο.

Τι κάνει έναν Λόκι, Λόκι λοιπόν; Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα της σειράς που έχει φιλοσοφικές αναζητήσεις για το ταξίδι στον χρόνο, την ελεύθερη βούληση, τον προορισμός μας, τις εναλλακτικές πραγματικότητες όπως και αναφορές σε παλιά και καινούρια κόμικς και ένα κεντρικό χαρακτήρα που δεν είναι ίδιος με καμία προηγούμενη ταινία του.

Σκηνοθετικά βρίσκεται στα επίπεδα των καλύτερων ταινιών ή σειρών του MCU,  με την χρωματική της παλέτα μπορεί να χαρακτηριστεί απλά άψογη, με ρετρό sci-fi αισθητική, και  μουσική μια από της καλύτερες που έχουμε ακούσει στο συγκεκριμένο σύμπαν.

Ο Tom Hiddleston είναι εξαιρετικός ως Loki, πράγμα αναμενόμενο, αλλά σε κάθε σκηνή φαίνεται η βαθιά προσήλωση του στο να δώσει τον καλύτερο του εαυτό σε αυτόν τον χαρακτήρα. Μαζί του ο Owen Wilson, με τον όποιο έχουν εξαιρετική χημεία, σε βαθμό παρεξηγήσιμο, αλλά και η όχι τόσο γνωστή Sophia Di Martino που παίζει πραγματικά καλά. Η σειρά δίνει χρόνο και κάνει τους χαρακτήρες να αλληλοεπιδρούν και να δημιουργούν πραγματικές και ουσιαστικές σχέσεις. Το σύνολο του καστ είναι υπέροχο με τις Gugu Mbatha-Raw και Wunmi Mosaku, αλλά και τις μικρές αλλά εντυπωσιακές εμφανίσεις ηθοποιών όπως ο Richard E. Grant.

To Loki της Kate Herron είναι πολύχρωμο, εντυπωσιακό, περίεργο αλλά πραγματικά ισορροπημένο.

Σκηνοθεσία: Kate Herron

Πρωταγωνιστούν: Tom Hiddleston, Gugu Mbatha-Raw, Wunmi Mosaku, Eugene Cordero, Tara Strong, Owen Wilson, Sophia Di Martino, Sasha Lane, Jack Veal, DeObia Oparei, Richard E. Grant, και Jonathan Majors

Πες μας την άποψη σου..