Κριτική Σειράς : Moon Knight

Τι κοινό μπορεί να έχει ένας άνθρωπος που πάσχει από διαταραχή ταυτότητας, η Αιγυπτιακή μυθολογία και το σύμπαν της Marvel; Τη φαντασία και την πολυπλοκότητα! Ακριβώς αυτό χαρακτηρίζει και τη σειρά της Disney+ Moon Knight, με πρωταγωνιστή τον Oscar Isaac.

Ο Steven Grant είναι ένας απλός υπάλληλος μουσείου που αγαπάει τον αρχαίο Αιγυπτιακό πολιτισμό. Το πρόβλημα είναι ότι έχει προβλήματα με τον ύπνο του, πολλά προβλήματα….

Το Moon Knight είναι μια σειρά η οποία μοιάζει να αντλεί έμπνευση από περιπέτειες τύπου Indiana Jones και όχι τις τυπικές Marvel ιστορίες. Ο πρωταγωνιστής σπάνια χρησιμοποιεί υπερδυνάμεις και, σε καμία περίπτωση, δεν είναι τόσο σίγουρος για τον εαυτό του.

Ο Grant στο μουσείο που εργάζεται.

Ο πολύπλοκος και ψυχικά ασθενής αυτός χαρακτήρας, παγιδεύεται σε μια εκπληκτική ατμόσφαιρα, μαγικές εικόνες της Αιγύπτου, Θεούς και χρώματα, χωρίς όμως να χάνει στιγμή από το βάθος και τη ρεαλιστικότητά του.

Το μόνο πρόβλημα της σειράς είναι ο ρυθμός της, όχι λόγω της μη διαδοχικής σειράς σκηνών και της συνειδητά παραπλανητικής αφήγησης (που προκαλείται από την ειδική μορφή διασπαστικής διαταραχής ταυτότητας του πρωταγωνιστή), αλλά κυρίως λόγω του πόσο άνιση είναι η πλοκή. Ο ρυθμός κάθε επεισοδίου είναι διαφορετικός με συνθετικό κρίκο το πόσο χαρισματικός και ιδιαίτερος είναι ο Oscar Isaac στον ρόλο του.

O Grant και ο Χονσού αλλάζουν τον ουρανό.

Το Moon Knight του Jeremy Slater είναι μια πολύ δυνατή σειρά, με έναν σπουδαίο κεντρικό χαρακτήρα και με ενδιαφέρουσα αυτοτελή ιστορία.

Σκηνοθεσία: Mohamed Diab, Aaron Moorhead και Justin Benson

Πρωταγωνιστούν: Oscar Isaac, May Calamawy, Karim El Hakim, F. Murray Abraham, Ethan Hawke, Ann Akinjirin, David Ganly, Khalid Abdalla, Gaspard Ulliel, Antonia Salib, Fernanda Andrade, Rey Lucas. Sofia Danu, Saba Mubarak

Πες μας την άποψη σου..