Κριτική Σειράς : Obi-Wan Kenobi

A long time ago in a galaxy far far away…

Η Disney, από τη στιγμή που “αγόρασε” το σύμπαν των ταινιών Star Wars, το έχει αποθεώσει, το έχει επεκτείνει και το έχει ξανασυστήσει στις νέες γενιές. Τα prequel που επί δεκαετίες θεωρούνταν αποτυχημένα και πως κατέστρεψαν την καριέρα του Hayden Christensen, απέκτησαν θαυμαστές και, ίσως, και να ξεπέρασαν την κατηγόρια του cult favorite και πλέον θεωρούνται αναπόσπαστό κομμάτι μια τεράστιας επιτυχίας.

Στα πλαίσια αυτά εντάσσεται και η επαναφορά του μυθικού Obi-Wan Kenobi, χαρακτήρα που υποδύθηκε τόσο αρχικά, όσο και στην “καινούρια” εκδοχή του ο εξαιρετικός Ewan McGregor. To Obi- Wan μπορεί να κριθεί για λογικά κενά του, ή για το πώς ταιριάζει στη ροή της όλης ιστορίας, αλλά ουσιαστικά η σειρά δεν αλλάζει τίποτα. Απλά σέβεται ό,τι έχει ειπωθεί και εξελίσσει τον χαρακτήρα του Kenobi και τη σχέση του με τη Leia, την οποία βλέπουμε και στη βασική σειρά ταινιών άλλα και στα Sequel, όπου η Leia ονόμασε τον γιο της από αυτόν.

H μικρή Leia

Οι ερμηνείες είναι εξαιρετικές και η απαιτητική Leia κλέβει την παράσταση. Κάποιοι δευτερεύοντες χαρακτήρες ήταν υπέροχοι.. και άλλοι απλά δεν κατάφεραν να φέρουν τον συναισθηματισμό που έπρεπε.

Η σειρά Obi-Wan Kenobi της Deborah Chow σίγουρα έχει αδυναμίες και βασίζεται στο fan service…αλλά παραμένει ένα καλοφτιαγμένο και συναισθηματικό ταξίδι ενός υπέροχου χαρακτήρα.

Σκηνοθεσία: Deborah Chow

Πρωταγωνιστούν: Ewan McGregor, Hayden Christensen, Moses Ingram, Joel Edgerton, Bonnie Maree Piesse, Kumail Nanjiani, Indira Varma, Rupert Friend

Πες μας την άποψη σου..