Κριτική Σειράς: Queen of Tears (Η Βασίλισσα των Δακρύων)

Το Queen of Tears (Η Βασίλισσα των Δακρύων) εξελίσσεται από ένα τυπικό ρομαντικό δράμα σε μια λεπτή απεικόνιση των ανθρωπίνων σχέσεων, προσφέροντας ένα συναρπαστικό μείγμα μελοδράματος και αυθεντικότητας.

Η βασίλισσα των πολυκαταστημάτων και ο επαρχιώτης άντρας της αντιμετωπίζουν μια συζυγική κρίση, μέχρι που ο έρωτάς τους αρχίζει ως εκ θαύματος να ανθίζει ξανά

Στη σφαίρα του K-drama, οι αρχικές εντυπώσεις συχνά απατούν και το Queen of Tears  δεν αποτελεί εξαίρεση. Τα πρώτα επεισόδια σκοντάφτουν σε μια ακατάστατη και βεβιασμένη αφήγηση, η οποία βαραίνει από συναισθηματισμούς, και μια περιέργη αντιστροφή παραδοσιακών φυλετικών ρόλων που δεν έχει κάποιο νοήμα τη σημερινή εποχή. Ωστόσο, εν μέσω αυτής της αναταραχής, η γοητευτική παρουσία της Kim Ji Won ως Hong Hae In και η αστειά πλευρά του Kim So Hyun ξεχωρίζουν.

Φτάνοντας στη μέση της σειράς, αυτή σηματοδοτεί ένα σημείο καμπής όπου η αφήγηση αρχίζει να βρίσκει τα πατήματά της. Αυτό που αρχικά έμοιαζε με ένα συνονθύλευμα ασύνδετων πλοκών, συγχωνεύεται σε μια εξερεύνηση της αγάπης και της οικογενειακής δυναμικής. Η χημεία μεταξύ των πρωταγωνιστών, ιδιαίτερα σε στιγμές όπως η σκηνή του μήνα του μέλιτος στη Γερμανία, γίνεται αισθητή.

Κάνοντας παραλληλισμούς με γνωστά kdrama της ίδιας δημιουργού, όπως το “Crash Landing On You”, το Queen of Tears έχει το χαρακτηριστικό της στυλ, γνωστό για τη δημιουργία γλυκόπικρων ιστοριών απαγορευμένης αγάπης. Παρόλο που η συνταγή μπορεί να είναι οικεία, αποδεικνύεται αποτελεσματική στο να τραβήξει την προσοχή. Το σύνολο των ηθοποιών προκαλεί συμπάθεια αντικατοπτρίζοντας την πολυπλοκότητα των οικογενειακών σχέσεων.

Εκτός από τα δυνατά του σημεία, το Queen of Tears υποκύπτει περιστασιακά στην προβλεψιμότητα, ακολουθώντας τις κλασικές τροπές της μελοδραματικής αφήγησης. Η σειρά στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε γνωστές, μερικές φορές κλισέ, αφηγήσεις αγάπης και θυσίας. Επιπλέον, η απεικόνιση μοιάζει κάπως περιορισμένη από τους παραδοσιακούς ρόλους, με τον πρωταγωνιστικό χαρακτήρα να απεικονίζεται αρχικά ως θύμα, λόγω της αδυναμίας του να εκπληρώσει τις κοινωνικές προσδοκίες δύναμης και κυριαρχίας.

Καθώς το δράμα ξεδιπλώνεται, γίνεται σαφές πως το Queen of Tears (Η Βασίλισσα των Δακρύων) απέχει πολύ από μια ανάλαφρη κωμωδία- αντίθετα, περιηγείται σε ένα φάσμα συναισθημάτων με λεπτότητα και βάθος.

Η σειρά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα…

Σκηνοθεσία: Jang Young-woo και Kim Hee-won

Πρωταγωνιστούν: Kim Soo-hyun, Kim Ji-won, Park Sung-hoon, Kwak Dong-yeon, Lee Joo-bin

Στην πλατφόρμα του Netflix

Πες μας την άποψη σου..