Κριτική Σειράς: The Good Bad Mother-Η Καλή Κακή Μάνα

Το “The Good Bad Mother” είναι μια συναρπαστική κορεάτικη σειρά που εμβαθύνει στη σύνθετη δυναμική των οικογενειακών σχέσεων. Με μια καλοφτιαγμένη ιστορία και ένα καλό καστ, καταφέρνει να αιχμαλωτίσει το κοινό μέσα από το συναισθηματικό της βάθος και τις απροσδόκητες ανατροπές.

Η σειρά περιστρέφεται γύρω από τη Young-Soon (Ra Mi-Ran), μια  μητέρα που διευθύνει μια φάρμα χοίρων και έχει μεγαλώσει μόνη της τον γιο της Kang-Ho (Lee Do-Hyun). Η Young-Soon, αποφασισμένη να εμποδίσει τον γιο της να ακολουθήσει τα βήματά της, γίνεται αυστηρή και φαινομενικά «κακή» μητέρα. Ο Kang-Ho μεγάλωσε και έγινε ένας ψυχρός εισαγγελέας που απομακρύνεται από τη μητέρα του. Ωστόσο, η μοίρα παρεμβαίνει όταν ένα ατύχημα αφήνει τον Kang-Ho με “παιδικό μυαλό”, ωθώντας τον να επιστρέψει στη γενέτειρά του και να ξεκινήσει μια νέα ζωή δίπλα στην «κακή» μητέρα του. Στην πορεία, ξανασμίγει με την παιδική του φίλη Mi-Joo (Ahn Eun-Jin), της οποία η εγκάρδια φύση και η αίσθηση της δικαιοσύνης έχουν βαθιά επίδραση στον Kang-Ho.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μια Κορεάτικη σειρά έχει ως πρωταγωνιστή έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα, το αξιοσημείωτο όμως είναι ότι κάθε φορά παρουσιάζουν τις ιστορίες τους τόσο καλά, ώστε να νιώθεις πραγματικά τη δύναμη πίσω από την ιδιαιτερότητα. Τη δύναμη των ίδιων και των οικείων τους. Η ξεχωριστή πτυχή του “The Good Bad Mother” λοιπόν, είναι η εξαιρετική ερμηνεία του πρωταγωνιστή, Lee Do-Hyun. Ζωντανεύει με μαεστρία τον πολύπλευρο χαρακτήρα του, Kang-Ho, εναλλάσσοντας αβίαστα ανάμεσα σε έναν κυνικό εισαγγελέα που ζητά εκδίκηση, σε ένα ευάλωτο αγόρι παγιδευμένο στο σώμα ενός άνδρα και ένα ανάπηρο παιδί που χρειάζεται φροντίδα.

Επιπλέον, η σειρά αναδεικνύει τη δύναμη των γυναικείων χαρακτήρων της. Η μητέρα, Young-Soon, παρά την τοξική της συμπεριφορά, παραμένει πυλώνας στήριξης για τον γιο της. Η ακλόνητη αποφασιστικότητα και η ανθεκτικότητά της, την κάνουν έναν συναρπαστικό και πολύπλοκο χαρακτήρα. Το ίδιο συμβαίνει και με την παιδική αγαπημένη του Kang-Ho, Mi-Joo, που αγκαλιάζει άφοβα την αγάπη και δείχνει την ακλόνητη πίστη της σε αυτή.

Ωστόσο, η σειρά βασίζεται πολύ στον συναισθηματισμό, μερικές φορές εξαναγκάζοντας τον. Είναι κατανοητό ότι τα δραματικά γεγονότα στηρίζουν την ιστορία, αλλά υπάρχουν στιγμές όπου η σειρά κατακλύζει τους θεατές με υπερβολικά αρνητικά περιστατικά. Αυτή η υπερβολή δημιουργεί μια δυσπιστία, υπενθυμίζοντάς μας ότι απλά πρόκειται για ένα έργο μυθοπλασίας και όχι μια ακριβή αντανάκλαση της πραγματικότητας.  Είναι κατανοητό ότι η σειρά θέλει να απεικονίσει τις σκληρές πραγματικότητες της ζωής, αλλά η αφθονία των ατυχών γεγονότων μπορεί να συνορεύει με την υπερβολή, ακόμη και για ένα έργο μυθοπλασίας.

Συνολικά, το “The Good Bad Mother” είναι μια καθηλωτική και συναισθηματικά φορτισμένη σειρά που κρατά τους θεατές καθηλωμένους καθ’ όλη τη διάρκεια της. Παρά την εξάρτηση της από το συναίσθημα,  είναι μια εξαιρετική παρουσίαση της οικογένειας και της δύναμης της αγάπης.

Σκηνοθεσία: Shim Na Yeon

Πρωταγωνιστούν: Ra Mi-ran, Lee Do-hyun, Ahn Eun-jin

Στην πλατφόρμα του Netflix

Πες μας την άποψη σου..