Κριτική Σειράς : The Idol

Το The Idol είναι μια σειρά που υπόσχεται μια συναρπαστική εξερεύνηση της μουσικής βιομηχανίας, της φήμης και των προσωπικών αγώνων, αλλά δυστυχώς δεν καταφέρνει τίποτα απο αυτά.

Σε σκηνοθεσία του Sam Levinson, η σειρά περιστρέφεται γύρω από την Jocelyn, την οποία υποδύεται η Lily-Rose Depp, ένα επίδοξο ποπ είδωλο που προσπαθεί να διεκδικήσει τον τίτλο της ως η πιο σέξι ποπ σταρ της Αμερικής.

Αυτό που θα μπορούσε να είναι μια συναρπαστική αφήγηση αυτογνωσίας και λύτρωσης, καταλήγει να μοιάζει με μια προσπάθεια να προκαλέσει απλά το κοινό, μέσω υπερβολικού γυμνού και περιττών σκηνών σεξ. Από την αρχή γίνεται φανερό ότι το The Idol σχεδιάστηκε για να είναι μια εμπειρία “hate- watch”, προσπαθώντας να σοκάρει τους θεατές αντί να προσφέρει κάτι γνήσιο. Ο αγώνας της Jocelyn δεν έχει την απαραίτητη ουσία για να δημιουργήσει ενσυναίσθηση και τα παιχνίδια διασημοτήτων που απεικονίζονται είναι απλά σκοτεινές, αχρείαστες φαντασιώσεις.

Lily-Rose Melody Depp και Abel “The Weeknd” Tesfaye

Ο χαρακτήρας του Tedros, τον οποίο υποδύεται ο Abel “The Weeknd” Tesfaye, δεν καταφέρνει να αποδώσει το επιθυμητό χάρισμα και, αντιθέτως, εμφανίζεται αντιπαθητικός και καταχρηστικός. Αν και η ομορφιά της Lily-Rose Depp είναι αδιαμφισβήτητη, η ερμηνεία της Jocelyn μοιάζει κενή, αφήνοντας το κοινό να αναρωτιέται αν η έλλειψη συναισθημάτων είναι σκόπιμη ή απλά αποτέλεσμα του συνολικού χάους που είναι το The Idol.

Δυστυχώς, η πλοκή αποτυγχάνει να δεσμεύσει, αφήνοντας τους θεατές αδιάφορους. Η προσπάθεια της σειράς να είναι αμφιλεγόμενη τελικά πέφτει στο κενό, με αποτέλεσμα ένα σοβαρά κακοσχεδιασμένο, κυνικό έργο ματαιοδοξίας.

Το The Idol όχι μόνο δεν διαθέτει το βάθος να εξερευνήσει τις λάγνες πτυχές της μουσικής βιομηχανίας, την ψυχική υγεία ή το τραύμα, αλλά αποτυγχάνει επίσης να εκπληρώσει τις φιλοδοξίες του να είναι έξυπνο, αιχμηρό ή cool. Σε ένα τοπίο γεμάτο με σειρές που προκαλούν σκέψη και είναι πρωτοποριακές, το The Idol αποτυγχάνει να αφήσει το στίγμα του και, αντίθετα, αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα λανθασμένης φιλοδοξίας που πήγε στραβά.

 

Πρωταγωνιστούν: Lily-Rose Depp, Abel Tesfaye, Suzanna Son, Troye Sivan, Jennie Kim και Jane Adams

Στην πλατφόρμα του HBO
ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
Μουσική
5
Visuals
5
Ερμηνείες
3
Σκηνοθεσία
4
Σενάριο
2
Προηγούμενο άρθρο Κριτική Ταινίας : Indiana Jones and the Dial of Destiny
Επόμενο άρθρο Κριτική Ταινίας : The Son
Sucker for happy endings
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Πες μας την άποψη σου..