Κριτική Ταινίας :‎ Annette

Το Annette του Leos Carax είναι μια ιστορία για τη διαφθορά και την αυτοκαταστροφική τάση της φήμης, όχι ιδιαίτερα πρωτότυπη, αλλά ευχάριστα εκκεντρική και περίεργη.

Ένα παραμυθένιο σύμπαν ρομαντικών παθών. Ένας αντισυμβατικός stand-up κωμικός και μια σοπράνο ζουν έναν παθιασμένο έρωτα, αποκτούν ένα κοριτσάκι, την Ανέτ, αλλά η σχέση τους αρχίζει να καταρρέει όταν η καριέρα του πρώτου παίρνει την κάτω βόλτα. Την μουσική της ταινίας υπογράφουν οι Sparks.

Η αιώνια ιστορία της τοξικής αγάπης μεταξύ καλλιτεχνών, από ελληνικές ταινίες μέχρι οσκαρικές δημιουργίες, αποτελεί πάντα πόλο έλξης του κινηματογραφικού κοινού. Εδώ, η ταινία πάει ένα βήμα παρακάτω, αγκαλιάζοντας πλήρως την τοξικότητα της φήμης και των σχέσεων. Οι εντυπωσιακές ιδέες και ερμηνείες όμως, επισκιάζονται από μια αφηγηματική δομή που και διαρκεί πολύ και δεν είναι καθόλου καινούρια.

Υποθέτω ότι η βασική ιδέα ήταν μια ταινία για τη βιομηχανία τους θεάματος, μέσα από τη ματιά ενός μαγευτικά ιδιότροπου σκηνοθέτη όπως ο Leos Carax. Στην πραγματικότητα, η ταινία δεν αποτυχαίνει πουθενά, ούτε οπτικά, ούτε θεματικά, ούτε ερμηνευτικά, το αντίθετο. Απλά δεν καταφέρνει να τραβήξει το ενδιαφέρον στους χαρακτήρες της, μοιάζοντας κάπως επιφανειακή. Σαν όλη αυτή η καλλιτεχνία και η διαφορετικότητα να έμεινε απλά στην πρόθεση και στην εικόνα. Οι πρωταγωνιστές είναι εξαιρετικοί, με τον Adam Driver, που δεν απογοητεύει ποτέ, να είναι για άλλη μια φορά επιβλητικός.

Το Annette του Leos Carax είναι μια εικαστική κινηματογραφική εμπειρία, παράλογη, διασκεδαστική και κάπως ανιαρή.

Σκηνοθεσία: Leos Carax

Πρωταγωνιστούν: Adam Driver, Marion Cotillard, Simon Helberg

 

Πες μας την άποψη σου..