Κριτική Ταινίας :‎ Reminiscence

Το Reminiscence (Το ταξίδι μέσα από τη μνήμη) της Lisa Joy είναι ένα δυστοπικό νεο-νουάρ, ήπιο οπτικά και χαοτικό σεναριακά.

Ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ που ξέρει να ανιχνεύει το μυαλό, βοηθάει τους πελάτες του να ανακτήσουν τις χαμένες μνήμες του παρελθόντος. Ζει στις παρυφές της ακτής του Μαϊάμι, που βυθίζεται κάτω από το νερό, και η ζωή του μέλλει να αλλάξει για πάντα όταν αναλαμβάνει μία νέα πελάτισσα, τη Μέι. Μία απλή υπόθεση εξαφάνισης καταλήγει σε επικίνδυνη εμμονή. Όταν ο Μπάνιστερ παλεύει να λύσει το μυστήριο της εξαφάνισης της Μέι, βρίσκεται αντιμέτωπος με μία βίαιη συνωμοσία. Έχει έρθει η ώρα να δώσει απάντηση σε ένα από τα πιο κρίσιμα ερωτήματα της ζωής: μέχρι πού θα έφτανε κάποιος για να κρατήσει κοντά του αυτούς που αγαπά;

Η ταινία οικοδομεί έναν εικονικό κόσμο στο εγγύς μέλλον της κλιματικής αλλαγής και της υπερθέρμανσης, με καλό ρυθμό και έντονη νουάρ επιρροή, αλλά καταρρέει αφηγηματικά σχεδόν αμέσως με ένα αρκετά ρηχό σενάριο. Είναι γεμάτη με πολλούς χαρακτήρες που δεν έχουν λόγο ύπαρξης, παρασύρουν την ιστορία και την κάνουν να χάνει την εστίασή της αρκετά συχνά, ενώ η κεντρική σχέση δεν χτίζεται ποτέ ουσιαστικά.

Ο Hugh Jackman παγιδεύεται σε έναν άχαρο ρόλο, αν και έχει μια πολύ καλή χημεία με τη Rebecca Ferguson. Οι χαρακτήρες στο σύνολο τους είναι μονοδιάστατοι και ως αποτέλεσμα οι ερμηνείες είναι, ως επί το πλείστον, επίπεδες.

Το Reminiscence (Το ταξίδι μέσα από τη μνήμη) της Lisa Joy είναι μια χαοτική ταινία με ενδιαφέρουσα ιδέα, που πνίγεται μέσα στο μοβ της εικόνας της.

Σκηνοθεσία: Lisa Joy

Πρωταγωνιστούν: Hugh Jackman, Rebecca Ferguson, Thandiwe Newton, Cliff Curtis, Nick Bannister

Πες μας την άποψη σου..