Κριτική Ταινίας : 21 Bridges

Το 21 Bridges (21 Γέφυρες) του Brian Kirk είναι μια γρήγορη, προβλέψιμη, άλλα παλιομοδίτικη και αρκετά διασκεδαστική ταινία αστυνομικής δράσης.

Η ταινία ακολουθεί έναν ατιμασμένο ντετέκτιβ της αστυνομίας της Νέας Υόρκης που έχει μια ευκαιρία για λύτρωση. Όταν «ρίχνεται» σε ένα ανθρωποκυνηγητό για να πιάσει ένα δολοφόνο, αρχίζει να ανακαλύπτει μια τεράστια συνωμοσία που ενώνει τους συναδέλφους του με μια εγκληματική αυτοκρατορία. Πρέπει να αποφασίσει ποιον κυνηγάει και ποιος τον κυνηγάει. Κατά τη διάρκεια του ανθρωποκυνηγητού, το Μανχάταν είναι εντελώς αποκλεισμένο για πρώτη φορά, ακόμα και οι 21 γέφυρες του.

Σεναριακά, δεν πρόκειται για κάτι διαφορετικό από την κλασική ιστορία “διεφθαρμένου αστυνομικού”, ο οποίος προσπαθεί να περάσει ως κάτι πιο ενδιαφέρον. Οι αποκαλύψεις είναι πραγματικά προβλέψιμες και οι χαρακτήρες είναι άνισα ανεπτυγμένοι. Αφηγηματικά, δεν υπάρχει κάποιο εξαιρετικό λάθος, αλλά πρόκειται απλά για μια υπερβολική παρουσίαση μιας απλοϊκής ιστορίας. Όμως, αντισταθμίζοντας το αδύναμο σενάριο, οι σκηνές δράσης όπως και η σκηνοθεσία, έχουν ένα αρκετά ενδιαφέρον στιλ και είναι καλοφτιαγμένες, ενώ η κινηματογράφηση είναι ατμοσφαιρική.

Το εγγενές χάρισμα του Chadwick Boseman, που μοιάζει γεννημένος για να ηγείται τέτοιου είδους ταινιών, προσθέτει μια σημαντική ποσότητα ενέργειας σε ένα κατά τα άλλα παθητικό ρόλο. Μεταξύ του υποστηρικτικού cast δεν υπάρχουν πραγματικά αδύναμες ερμηνείες, αλλά δεν υπήρχαν και εξαρχής σημαντικές προοπτικές. Οι J.K.Simmons, Sienna Miller και Taylor Kitsch δίνουν όλοι αξιοπρεπείς ερμηνείες, σε ρόλους αρκετά μονοδιάστατους και κλισέ.

Το 21 Bridges (21 Γέφυρες) του Brian Kirk είναι μια οικεία, άλλα στέρεη ταινία που στηρίζεται στην παρουσία του πρωταγωνιστή της αντί στη δημιουργία μιας λιγότερο συνηθισμένης αφήγησης.

 

Σκηνοθεσία: Brian Kirk

Πρωταγωνιστούν: Chadwick Boseman, Sienna Miller, Stephan James, Keith David, Taylor Kitsch και J. K. Simmons

Στους Κινηματογράφους!

Πες μας την άποψη σου..