Κριτική ταινίας : A Quiet Place: Day One (Ενα Ησυχο Μέρος: Ημέρα Πρώτη)

Το A Quiet Place: Day One (Ένα Ήσυχο Μέρος: Ημέρα Πρώτη) του Michael Sarnoski δυσκολεύεται να διατηρήσει την ανατριχιαστική ένταση των προκατόχων της, επιλέγοντας αντ’ αυτού μια πιο συναισθηματική αφήγηση που, περιστασιακά, πέφτει στο κενό.

Ανακαλύψτε γιατί ο κόσμος μας σώπασε.

Το A Quiet Place: Day One ξεφεύγει από το έντονο σασπένς των προκατόχων του και προσφέρει μια πιο πλούσια συναισθηματική εμπειρία. Σε σκηνοθεσία του Michael Sarnoski και με πρωταγωνιστές τη Lupita Nyong’o και τον Joseph Quinn, αυτό το prequel εμβαθύνει στο χάος της αρχικής εισβολής των εξωγήινων σε μια πολυσύχναστη πόλη.

Η δύναμη της ταινίας είναι η εξερεύνηση της έναρξης της εισβολής που είδαμε στις προηγούμενες ταινίες, σε ένα αστικό περιβάλλον. Η Nyong’o και ο Quinn δίνουν δυνατές ερμηνείες, προσδίδοντας βάθος στους χαρακτήρες τους.

Ωστόσο, τα στοιχεία τρόμου υπολείπονται της έντασης των προηγούμενων ταινιών. Ενώ υπάρχουν τρομακτικές στιγμές, δεν προκαλούν την αναμενόμενη αντίδραση. Ορισμένες αποφάσεις των χαρακτήρων είναι απλά αμφισβητήσιμες, προκαλώντας απογοήτευση αντί φόβου. Αυτή η μετατόπιση από τον τρόμο στο δράμα είναι μια μεγάλη αλλαγή στο ύφος των ταινιών.

Συνολικά, το A Quiet Place: Day One είναι μια καλή, αλλά κάπως περιττή προσθήκη στο franchise. Επεκτείνει το σύμπαν και την ιστορία, παρά το γεγονός ότι αγωνίζεται να ισορροπήσει το δράμα και τον τρόμο.

Σκηνοθεσία: Michael Sarnoski

Πρωταγωνιστούν: Lupita Nyong’o, Joseph Quinn, Djimon Hounsou, Alex Wolff, Denis O’Hare

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..