Κριτική Ταινίας : Ambulance

Το Ambulance (Ασθενοφόρο) του Michael Bay είναι μια εντυπωσιακή ταινία, γεμάτη υπερβολές και αφηγηματικά κενά.

Ένας παρασημοφορημένος βετεράνος, ο Γουίλ, που είναι απελπισμένος να βρει χρήματα ώστε να καλύψει το κόστος της ιατρικής περίθαλψης της γυναίκας του, ζητά βοήθεια από το ένα πρόσωπο που ξέρει ότι δεν θα έπρεπε – τον θετό του αδερφό, Ντάνι. Πρόκειται για έναν χαρισματικό εγκληματία που θα του κάνει προσφορά για μια δουλειά: τη μεγαλύτερη ληστεία τραπεζών στην ιστορία του Λος Άντζελες, με λεία 32 εκατομμύρια δολάρια.  Σε μια καταδίωξη υψηλής ταχύτητας που δεν σταματά ποτέ, ο Γουίλ και ο Ντάνι πρέπει να αποφύγουν τις αστυνομικές δυνάμεις, και με κάποιο τρόπο να προσπαθήσουν να μην σκοτώσουν ο ένας τον άλλον.

Ο Michael Bay αποτελεί μια κατηγορία από μόνος του, με το στιλ του να παραμένει αναλλοίωτο σε κάθε ταινία. Αυτή η ταινία, ίσως, είναι λίγο πιο μετριοπαθής όσον αφορά τον παραλογισμό και κάνει μια προσπάθεια να πει μια ιστορία, αλλά στην πραγματικότητα παραμένει μια ταινία του σκηνοθέτη. Με ασταθείς κάμερες, ακατανόητες αλλά εξαιρετικές σκηνές δράσης, δραματικά κοντινά, ανύπαρκτη πλοκή και ατέλειωτο κυνηγητό, προσφέρει αυτά που περιμένουμε από μια ταινία του Bay.

Ο Jake Gyllenhaal πάντα μοιάζει να δίνει ιδιαίτερη σημασία στους ρόλους του, και εδώ φάνηκε πως το διασκέδασε πολύ, ενώ είχε αρκετά καλή χημεία με τον συμπρωταγωνιστή του Yahya Abdul-Matten II.

Το Ambulance (Ασθενοφόρο) του Michael Bay δεν αποτελεί κάποια εξαίρεση στην μακρά φιλμογραφία του σκηνοθέτη. Αν σου αρέσουν οι ταινίες του, θα σου αρέσει και αυτή

Σκηνοθεσία: Michael Bay

Πρωταγωνιστούν: Jake Gyllenhaal, Yahya Abdul-Mateen II, Garret Dillahunt, Colin Woodell, Jackson White

Πες μας την άποψη σου..