Κριτική Ταινίας : Amsterdam

To Αmsterdam (Άμστερνταμ) του David O. Russell είναι μια artsy ταινία, όμορφη οπτικά, αλλά κενή.

Μια συναρπαστική και εξαιρετικά περίτεχνη ιστορία που συνυφαίνει πανέξυπνα τα ιστορικά δεδομένα με τη μυθοπλασία σε μια μοναδική κινηματογραφική εμπειρία από τα studios 20th Century Studios και New Regency. Η συγκλονιστική επική ταινία μυστηρίου όπου παρακολουθούμε τρεις πολύ καλούς φίλους που βρίσκονται ξαφνικά μπλεγμένοι στις πιο σοκαριστικές μυστικές συνωμοσίες στην ιστορία της Αμερικής.

Δεν είναι αρκετά αστεία για να είναι κωμωδία, ή αρκετά δραματική για να είναι δράμα, απλά δεν ξέρει τι θα ήθελε να είναι. Οι διάλογοι είναι τελείως αφύσικοι και τις δυο πρώτες ώρες η ταινία αποτελείται απλά από σκηνές που δεν εστιάζουν πουθενά. Όταν τελικά εστιάζει στην πλοκή της, τότε αποδεικνύεται πως το αστυνομικό μυστήριο και η πολιτική ίντριγκα είναι πολύ απλά, αλλά οι δεσμοί των χαρακτήρων μεταξύ τους είναι αυτοί που κάνουν τα πάντα περίπλοκα.

Οι πρωταγωνιστές της ταινίας είναι σαν μαριονέτες σε ένα κουκλόσπιτο, ξύλινοι και ρηχοί. Οι ηθοποιοί μοιάζουν σαν να μην θέλουν καν να είναι εκεί, κάτι που μάλλον θα είναι κάποια σκηνοθετική επιλογή, ή πολύ απλά μπορεί να μην καταλαβαίνουν και αυτοί τι κάνουν εκεί. Ο μόνος που πραγματικά ξεχωρίζει και φαίνεται να προσπαθεί είναι ο Christian Bale. Είναι πραγματικά απορίας άξιο πώς τόσοι και τόσο γνωστοί ηθοποιοί μπορούν να μοιάζουν τόσο άνευροι.

Το Amsterdam (Άμστερνταμ) του David O. Russell είναι μια εκπληκτικά βαρετή εκτέλεση μιας υπερβολικά περίπλοκης πλοκής.

Σκηνοθεσία: David O. Russell

Πρωταγωνιστούν: Christian Bale, Zoe Saldana, Mel Fair, Margot Robbie, John David Washington, Alessandro Nivola, Andrea Riseborough, Matthias Schoenaerts, Mike Myers, Chris Rock, Taylor Swift, Timothy Olyphant, Rami Malek, Robert De Niro, Vaughn Page, Bonnie Hellman, Michael Shannon, Anya Taylor-Joy

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..