Κριτική Ταινίας : Ant-Man And The Wasp: Quantumania

Το Ant-Man And The Wasp: Quantumania (Ant-Man και Wasp: Κβαντομάνια) του Peyton Reed παλεύει με την αδύναμη γραφή και τις τονικές ασυνέπειες, αλλά εξακολουθεί να είναι μια διασκεδαστική προσθήκη στο MCU.

Στη νέα ταινία των Marvel Studios, «Ant-Man και Wasp: Κβαντομάνια», η οποία ξεκινά την 5η φάση του MCU, οι υπερήρωες συνεργάτες Scott Lang και Hope Van Dyne επιστρέφουν στις περιπέτειές τους σαν Ant-Man και Wasp. Οι δυο τους, με τους γονείς της Hope, Hank Pym και Janet Van Dyne, η οικογένεια εξερευνά τον Κβαντικό Κόσμο, αλληλοεπιδρούν με νέα παράξενα πλάσματα και ξεκινούν μια περιπέτεια που θα τους ωθήσει πέρα απ’ οτιδήποτε θεωρούσαν πιθανό.

Είναι μια αξιοπρεπής και ευχάριστη ταινία, που απλά δεν ανταποκρίνεται στις υψηλές προσδοκίες που υπήρχαν. Η ιστορία είναι αρκετά κλισέ και υπάρχει μια μεγάλη ασυνέπεια στην πλοκή και στον τόνο. Ένα άλλο αδύναμο σημείο, ειναι το ασταθές CGI, πράγμα μη αναμενόμενο όταν μιλάμε για το MCU, το οποίο είναι ιδιαίτερα αισθητό σε ορισμένες σκηνές. Το σενάριο φαίνεται, επίσης, να στερείται βάθους και αρκετοί χαρακτήρες δεν αναπτύσονται αρκετά, γεγονός που το καθιστά δύσκολο να ενδιαφερθεί πραγματικά ο θεατής για αυτούς.

Το κάστ όμως είναι αρκετά καλό στο σύνολο του, με τους Jonathan Majors και Michelle Pfeiffer να αποτελούν αναμφίβολα τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά της ταινίας. Οι χαρακτήρες τους είναι καλογραμμένοι και οι ίδιοι δίνουν μια εξαιρετική ερμηνεία.

Παρά μερικές απολαυστικές στιγμές και κάποιες εξαιρετικές ερμηνείες, το Ant-Man And The Wasp: Quantumania (Ant-Man και Wasp: Κβαντομάνια) του Peyton Reed υπολείπεται των προκατόχων του όσον αφορά τη γοητεία και το συναισθηματικό βάρος, με αποτέλεσμα μια ακόμα μέτρια ταινία στο MCU.

Σκηνοθεσία: Peyton Reed

Πρωταγωνιστούν: Jonathan Majors, Paul Rudd, Evangeline Lilly, Kathryn Newton, Katy M. O’Brian, William Jackson Harper, Michelle Pfeiffer, Bill Murray, Michael Douglas, Randall Park, Mike Wood

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..