Κριτική ταινίας : Aquaman: The Lost Kingdom ( Aquaman: To Χαμένο Βασίλειο)

Το Aquaman: The Lost Kingdom ( Aquaman: To Χαμένο Βασίλειο) του James Wan είναι μια οπτικά εντυπωσιακή ταινία, όμως η αφήγησή της πέφτει στα γνωστά κλισέ των υπερηρώων, χωρίς το βάθος και την πρωτοτυπία που χρειάζεται για να ξεχωρίσει στο είδος

Έχοντας αποτύχει να εξολοθρεύσει τον Aquaman την πρώτη φορά, ο Μπλακ Μάντα διψασμένος να πάρει εκδίκηση για τον θάνατο του πατέρα του, θα κάνει τα πάντα για να καταστρέψει επιτέλους τον Aquaman. Αυτή τη φορά, ο Μπλακ Μάντα είναι πιο ισχυρός από ποτέ έχοντας τιθασεύει τη δύναμη της μυθικής Μαύρης Τρίαινας, που εξαπολύει μία αρχαία και κακόβουλη δύναμη. Για να τον κατατροπώσει, ο Aquaman θα στραφεί στον φυλακισμένο αδελφό του Ορμ, τον πρώην βασιλιά της Ατλαντίδας, με στόχο να συνάψουν μία ανορθόδοξη συμμαχία. Μαζί, πρέπει να παραμερίσουν τις διαφορές τους για να προστατεύσουν το βασίλειο και να σώσουν την οικογένεια του Aquaman και τον κόσμο από τον αφανισμό.

Ο σκηνοθέτης James Wan, διάσημος για τις ταινίες τρόμου, επιχειρεί να μπει σε νέα νερά με το “Aquaman and the Lost Kingdom”, στηριζόμενος σε μεγάλο βαθμό στο CGI αντί στα πρακτικά εφέ. Παρά την κάπως ανούσια πλοκή, η ταινία αποτίει φόρο τιμής σε κλασικά έργα τρόμου όπως το “The Texas Chainsaw Massacre” και εισάγει πλάσματα CGI που θυμίζουν Κθούλου.

Η ιστορία είναι απλή, ακολουθώντας τον David Kane και την ομάδα του καθώς ανακαλύπτουν ένα χαμένο βασίλειο, αλλά ο ρυθμός της ταινίας είναι ασταθής. Αν και οπτικά συναρπαστική σε στιγμές, με εντυπωσιακές σκηνές μάχης με τρίαινες, το ασυνεπές CGI και η “ενοχλητική” πράσινη οθόνη, μειώνουν τη συνολική εμπειρία. Η μουσική της ταινίας είναι ελκυστική, αν και μερικές φορές υπερβολικά επαναλαμβανόμενη.

Παρά το γεγονός ότι βασίζεται σε τυπικά κλισέ ταινιών υπερηρώων, η πλοκή εισάγει τα θέματα της υπερθέρμανσης του πλανήτη και της κλιματικής αλλαγής, εμπλουτίζοντας την ιστορία. Ενώ τα οπτικά στοιχεία είναι εντυπωσιακά, δεν μπορούν να αντισταθμίσουν πλήρως έναν ανούσιο κακό. Ωστόσο, οι απολαυστικές ερμηνείες των Jason Momoa και Patrick Wilson απογειώνουν την ταινία. Το “Aquaman and the Lost Kingdom” καταφέρνει να προσφέρει ψυχαγωγία, ακόμα κι αν δεν ανοίγει νέους δρόμους.

Συνοψίζοντας, το “Aquaman: The Lost Kingdom ( Aquaman: To Χαμένο Βασίλειο)  του James Wan κινείται σε γνώριμα μονοπάτια στο τοπίο των υπερηρώων. Η ταινία παρουσιάζει έναν οπτικά εντυπωσιακό υποβρύχιο κόσμο, αλλά η κλισέ πλοκή και η περιστασιακή έλλειψη βάθους την εμποδίζουν να ξεχωρίσει. Παρά τις αφηγηματικές προκλήσεις, η ταινία προσφέρει ψυχαγωγία και ολοκληρώνει το έπος Aquaman του DCEU με ένα μείγμα χιούμορ, δράσης και εικόνας.

Σκηνοθεσία: James Wan

Πρωταγωνιστούν: Jason Momoa, Ben Affleck, Temuera Morrison, Patrick Wilson, Vincent Regan, Amber Heard, Yahya Abdul-Mateen II, Nicole Kidman, Dolph Lundgren, Randall Park

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..