Κριτική ταινίας : Argylle (Άργκαϊλ)

Το Argylle (Άργκαϊλ) του Matthew Vaughn είναι μια ταινία με οπτική φινέτσα και απροσδόκητες ανατροπές, η οποία παρά τα κάποια μικρά μειονεκτήματα, πλέκει εξαιρετικά τη φαντασία με την πραγματικότητα.

Η Μπράις Ντάλας Χάουαρντ υποδύεται την Έλι Κόνγουεϊ, τη μοναχική συγγραφέα μιας επιτυχημένης σειράς κατασκοπικών μυθιστορημάτων. Η ιδανική βραδιά για την Έλι περιλαμβάνει το σπίτι της, τον υπολογιστή της, και τον γάτο της, τον Άλφι. Στα βιβλία της Έλι πρωταγωνιστεί ο μυστικός πράκτορας Άργκαϊλ και η αποστολή του είναι να αποκαλύψει ένα παγκόσμιο δίκτυο κατασκόπων. Οι ιστορίες της αρχίζουν να συμβαίνουν στην πραγματική ζωή, καθώς μια αληθινή μυστική οργάνωση δρα με τον τρόπο που η ίδια φαντάστηκε. Έτσι, η Έλι αναγκάζεται να αποχαιρετήσει τα ήσυχα απογεύματα και τη θαλπωρή του σπιτιού της. Ο -αλλεργικός στις γάτες – κατάσκοπος Άιντεν και η Έλι – η οποία κουβαλά τον Άλφι στην τσάντα της- μάχονται ενάντια στον χρόνο και στους δολοφόνους, καθώς τα όρια μεταξύ του φανταστικού κόσμου της Έλι και του πραγματικού κόσμου θολώνουν.

Μια ανάμειξη φαντασίας, πραγματικότητας και κατασκοπείας, γεμάτη εκπλήξεις. Αντλώντας έμπνευση από τις κλασικές ταινίες δράσης των δεκαετιών του ’80, του ’90 και των ’00, πρόκειται για μια κατασκοπευτική περιπέτεια που βυθίζεται στην υπερβολή και θυμίζει έντονα παλιές ταινίες, όπως το “Romancing the Stone”. Η ταινία διαθέτει επίσης ένα εξαιρετικό καστ, το οποίο ενισχύει σημαντικά το αποτέλεσμα.

Παρόλο όμως που προσφέρει αξιοπρεπή ψυχαγωγία με απροσδόκητες ανατροπές, το χιούμορ της ίσως είναι κάπως άτοπο και υπάρχει μεγάλη εξάρτηση από το CGI. Η ευφυΐα και η φινέτσα του Vaughn ως σκηνοθέτη ταινιών δράσης είναι εμφανής, αλλά υπάρχει μια αξιοσημείωτη απόκλιση όταν το επίκεντρο μετατοπίζεται στα οπτικά εφέ και δεν υπάρχει ισορροπία μεταξύ πρακτικών και ψηφιακών στοιχείων. Παρά αυτά τα ελατώματα, το Argylle παραμένει μια παραγωγή με θεαματικές σκηνές δράσης και μια συναρπαστική αφήγηση.

Συνοψίζοντας, το τελευταίο κατασκοπευτικό δημιούργημα του Matthew Vaughn, Argylle (Άργκαϊλ), πλέκει με επιτυχία μια ενδιαφέρουσα αφήγηση με οπτικά εκπληκτική δράση, και υποστηρίζεται από ένα ενδιαφέρον καστ. Αν και υπάρχει εξάρτησή από το CGI και κάποιες περιστασιακές ανακολουθίες στον τόνο, η ταινία καταφέρνει να είναι μια απολαυστική κατασκοπευτική περιπέτεια.

Σκηνοθεσία: Matthew Vaughn

Πρωταγωνιστούν: Henry Cavill, Bryce Dallas Howard, Sam Rockwell, Bryan Cranston, Catherine O’Hara, Dua Lipa, Ariana DeBose, John Cena και Samuel L. Jackson

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..