Κριτική Ταινίας : Avatar: The Way of Water

To Avatar: The Way of Water του James Cameron δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένα κινηματογραφικό επίτευγμα.

Ο Jake Sully και η Neytiri κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν την οικογένειά τους ενωμένη. Όταν αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το σπίτι τους, ταξιδεύουν μέχρι τα πέρατα του πλανήτη Πανδώρα για να βρουν καταφύγιο στα μέρη της φυλής των Metkayina, που ζει αρμονικά με τον ωκεανό. Εκεί, η οικογένεια των Sully πρέπει να εξοικειωθεί με τον επικίνδυνο ωκεανό και να κερδίσει την αποδοχή της νέας κοινότητας.

Το πρώτο Avatar έσπασε τα ταμεία, όχι τόσο για την ιστορία του, αλλά γιατί εισήγαγε στους κινηματογράφους κάτι εξαιρετικά πρωτότυπο για την εποχή: την χρήση του CGI και του 3D. Από τότε μέχρι και σήμερα, αυτή η τεχνολογία έχει αναπτυχθεί τόσο πολύ που πλέον θεωρείται κουραστική και ξεπερασμένη. Κανένας δεν θέλει να δει μια ταινία που δημιουργήθηκε σε μια πράσινη οθόνη, φορώντας τεράστια γυαλιά και που πλέον, τίποτα δεν εντυπωσιάζει τόσο εύκολα.

Το Avatar: The Way of Water, όμως, αποδεικνύεται ένα masterclass για δημιουργούς. Μια υπερπαραγωγή που καταφέρνει να κρατήσει την προσοχή, με μια εντυπωσιακή ισορροπία μεταξύ του θεάματος και της αφήγησης. Το νέο Avatar σε καμία περίπτωση “δεν ανακαλύπτει τον τροχό”, ούτε έχει μια πρωτότυπη ιστορία. Καταφέρνει ωστόσο να οικοδομήσει έναν καινούριο κόσμο, όχι απλά οπτικά εμβληματικό, αλλά και με μια ώριμη αφήγηση. Ο James Cameron σε καμία περίπτωση δεν είναι τυχαία ο βασιλιάς του box office και το Avatar δεν είναι μια τυχαία ταινία που απλά έτυχε να επιτύχει. Σε τεχνικό επίπεδο είναι ένα απόλυτο θαύμα και, πίσω απο κάθε δευτερόλεπτο της ταινίας φαίνεται η δουλεία που έχει γίνει.

To Avatar: The Way of Water του James Cameron είναι αναμφίβολα μια συναρπαστική οπτικά και εκπληκτικά εκτελεσμένη ιστορία.

 

Σκηνοθεσία: James Cameron

Πρωταγωνιστούν: Jemaine Clement, Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Giovanni Ribisi, CCH Pounder, Joel David Moore, Kate Winslet, Oona Chaplin, Edie Falco, Chloe Coleman, Jack Champion, Bailey Bass, Cliff Curtis, Michelle Yeoh

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..