Κριτική Ταινίας : Avengers: Infinity War

Το Avengers: Infinity War (Εκδικητές: Ο πόλεμος της αιωνιότητας) των Anthony Russo και Joe Russo είναι ένα επικών διαστάσεων blockbuster για κάθε geek που σέβεται τον εαυτό του. H πολυαναμενόμενη συνάντηση των μυθικών, πλέον, υπερηρώων της Marvel, των πρωταγωνιστών όχι μόνο του σύμπαντός της αλλά και ενός από των πιο επιτυχημένων κινηματογραφικών προτζεκτ της ιστορίας, έφτασε. Οι ήρωες ενώνονται και αλληλεπιδρούν μέσα από κωμικές καταστάσεις και χιούμορ, σε μια ταινία που τολμά να γίνει απειλητική, βίαιη και συναισθηματική σε ασυνήθιστο, για το είδος της, βαθμό.

Το Avengers: Infinity War (Εκδικητές: Ο πόλεμος της αιωνιότητας) ουσιαστικά αποτελεί άμεση συνέχεια του Thor: Ragnarok, καθώς χρονικά τοποθετείται ακριβώς μετά την τελευταία σκηνή της ταινίας. Ο Thanos, θετός πατέρας της Gamora και της Nebula τον οποίο γνωρίσαμε στο Guardians of the Galaxy, στην προσπάθειά του να αποκτήσει μια Infinity Stone, επιστρέφει μαζί με τους γιους του και αποκαλύπτει τον στόχο του που δεν είναι άλλος από το να αποκτήσει όλες τις Infinity Stone με οποιοδήποτε κόστος και να γίνει το πιο ισχυρό ον όλων των συμπάντων.

Οι αδερφοί Russo, αλλά και οι συγγραφείς της ταινίας, ευρηματικά εστιάζουν την ταινία στον κακό της ιστορίας, αφήνοντας μια πλειάδα δημοφιλών ηρώων να τον πλαισιώνουν. Ο Thanos δεν είναι ένας μονοδιάστατος κακός όπως έχουμε συνηθίσει. Είναι ένας χαρακτήρας πιστός στις πεποιθήσεις του, που δεν θα να σταματήσει σε τίποτα για να πετύχει αυτό που πιστεύει ότι είναι σωστό, ενώ παράλληλα έχει το απαιτούμενο συναισθηματικό βάθος για να αποτελέσει το κέντρο της ταινίας. Είναι απειλητικός, σύνθετος και απίστευτα ισχυρός, προκαλώντας πραγματική αβεβαιότητα για την πλοκή και το μέλλον των ηρώων . Όσο προετοιμασμένος και να είσαι από τα πρόμο για την απόλυτη καταστροφή, δυσκολεύεσαι να πιστέψεις ότι, ναι, κάποια πράγματα συμβαίνουν. Τα διαφορετικά είδη χαρακτήρων και οι γνωστές προσωπικότητές τους ενσωματώνονται ωραία με την πλειονότητα των σκηνών της ταινίας, δημιουργώντας πραγματικά διασκεδαστικές στιγμές.

Η ταινία έχει ένα καστ γεμάτο με φανταστικούς ηθοποιούς, πλήρως εξοικειωμένους έως και ταυτισμένους με τους χαρακτήρες τους, κάνοντας δύσκολο να ξεχωρίσει πραγματικά μια ερμηνεία. Οι αλληλεπιδράσεις τους δένουν εξαιρετικά με το παρελθόν των χαρακτήρων, ενώ οι αναφορές σε ήδη γνωστές καταστάσεις αποτελούν το highlight της ταινίας. Ο Josh Brolin, ο οποίος ενσαρκώνει τον Thanos, είναι υπέροχος στον ρόλο του προσφέροντας μια δυναμική ερμηνεία, κουβαλώντας το συναισθηματικό βάρος του χαρακτήρα και φέρνοντας το κοινό σε επαφή με τις ακραίες απόψεις και ιδεολογίες του. Μια εξαιρετικά ισχυρή παρουσία που κάνει πλήρως κατανοητές τις δράσεις του.

Λόγω της φύσης του, το Avengers: Infinity War (Εκδικητές: Ο πόλεμος της αιωνιότητας) βασίζεται υπερβολικά στο CGI, το οποίο φαίνεται εξαιρετικό σε κάποιες στιγμές, ειδικά στα πολύχρωμα περιβάλλοντα. H εμπειρία της Marvel, ειδικά στις τεχνικές απαιτήσεις αυτών των ταινιών, είναι παραπάνω από εμφανής, ενώ οι σκηνές δράσης είναι περισσότερο εντυπωσιακές τις στιγμές που συνεργάζονται οι ξεχωριστοί ήρωες.

Το Avengers: Infinity War (Εκδικητές: Ο πόλεμος της αιωνιότητας) είναι ένα κινηματογραφικό ορόσημο, η αποκορύφωση μιας δεκαετίας κινηματογραφικών επιτυχιών που έρχονται και δένουν εντυπωσιακά σε ένα συναρπαστικό blockbuster που εκτείνεται στους γαλαξίες του σύμπαντος της Marvel και συνδυάζει πολλαπλά οικεία αφηγηματικά θέματα, φιλόδοξα άλλα και αποτελεσματικά.

 

 

Σκηνοθεσία: Anthony Russo και Joe Russo

Πρωταγωνιστούν: Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Chris Evans, Scarlett Johansson, Benedict Cumberbatch, Don Cheadle, Tom Holland, Chadwick Boseman, Paul Bettany, Elizabeth Olsen, Anthony Mackie, Sebastian Stan, Danai Gurira, Letitia Wright, Dave Bautista, Zoe Saldana, Josh Brolin και Chris Pratt

Στους Κινηματογράφους!

Πες μας την άποψη σου..