Κριτική Ταινίας : Baby Driver

Το Baby Driver του Edgar Wright είναι ένας συνδυασμός μιούζικαλ, ταινίας δράσης, θρίλερ και μιας ιστορία αγάπης, όλα δεμένα σε ένα τόσο ελκυστικό πακέτο που δεν μπορείς παρά να εντυπωσιαστείς από την ευφυΐα του σκηνοθέτη, ο οποίος με τόσο συνηθισμένα υλικά φτιάχνει κάτι τόσο καινούριο.

Στην ταινία Baby Driver, η μουσική υπαγορεύει τα πάντα. Ενώ έχουμε συνηθίσει η μουσική να χρησιμοποιείται μόνο για να υπογραμμίζει τις μεγάλες δραματουργικές σκηνές κάθε ταινίας, εδώ αποτελεί τη βάση της σκηνοθεσίας, της δομής και του σεναρίου. Ο Baby (Ansel Elgort) είναι ένας νεαρός οδηγός που κάνει καριέρα ως οδηγός διαφυγής. Τη στιγμή που νομίζει πως έχει τελειώσει με το παρελθόν του, το αφεντικό του προσπαθεί να τον τραβήξει πίσω εκβιάζοντας τον με την αγαπημένη του. Η μυστική ικανότητα του Baby βρίσκεται πίσω από τα ακουστικά του, αφού μπορεί να οδηγεί τόσο καλά βασιζόμενος στην μουσική. Το μοντάζ σε αυτή την ταινία είναι εξαιρετικό, κάθε κίνηση, κάθε βήμα και κάθε στροφή – οτιδήποτε συμβαίνει είναι σύμφωνα με τη μουσική που παίζει.

Το Baby Driver όμως δεν είναι μόνο μουσική, παρόλο που αποτελεί τη βάση του. Υπάρχουν μερικές πολύ αστείες στιγμές, αγωνία και υπέροχες σκηνές δράσεις. Ουσιαστικά, ο Wright αποδίδει με τη σειρά του έναν φόρο τιμής στη λεγόμενη POP κουλτούρα, μέσα από μια ταινία λίγο σουρεαλιστική αλλά υπερβολικά διασκεδαστική και καλοφτιαγμένη. Η ιστορία αγάπης μεταξύ του Ansel Elgort και της Lily James είναι πειστική, μέσα από την χημεία των δύο ηθοποιών. Ο Elgort καταφέρνει να κρατήσει την ταινία πάνω του με μια αρκετά καλή ερμηνεία και ταιριάζει υπέροχα στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Οι υποστηρικτικοί ρόλοι, όμως, είναι αυτοί που στηρίζουν την ταινία. Ο Jamie Foxx και ο Kevin Spacey  κλέβουν την παράσταση σε κάθε σκηνή που εμφανίζονται, δίνοντας μια ιδιαίτερη χροιά.

Το Baby Driver συνδυάζει εντυπωσιακό θέαμα και κινηματογραφικό ρυθμό σε μία ευχάριστη και συναρπαστική δουλειά. Διασκεδαστική και κομψή, η ταινία Baby Driver αφήνει μια αίσθηση πρωτοτυπίας και καινούριου που σίγουρα αξίζει μια ευκαιρία.

 

 

Σκηνοθεσία: Edgar Wright

Πρωταγωνιστούν: Ansel Elgort, Kevin Spacey, Lily James, Eiza González, Jon Hamm, Jamie Foxx και Jon Bernthal

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..