Κριτική Ταινίας : Black Adam

Το Black Adam του Jaume Collet-Serra είναι μια αρκετά διασκεδαστική και γεμάτη δράση ταινία.

Στο αρχαίο Κάντακ, ο σκλάβος Τεθ Άνταμ αποκτά θεϊκές δυνάμεις. Όταν, όμως, τις χρησιμοποιεί για εκδίκηση, καταλήγει αιχμάλωτος για 5.000 χρόνια. Όταν επιτέλους απελευθερώνεται στο σήμερα, επιστρέφει δριμύτερος για να συνεχίσει το σκοτεινό του έργο. Απτόητος και ανυποχώρητος, ο Μπλακ Άνταμ έρχεται αντιμέτωπος με μία ομάδα σύγχρονων ηρώων που σχηματίζουν την Κοινωνία της Δικαιοσύνης. Ο Χόκμαν, ο Δόκτωρ Φέιτ, ο Άτομ Σμάσερ και η Σάικλον θέλουν να τον οδηγήσουν πίσω στην αιώνια αιχμαλωσία.

Η ιστορία στερείται δύναμης και το πλαίσιο είναι μερικές φορές μπερδεμένο. Το κύριο πρόβλημα της ταινίας είναι ότι δεν υπάρχει υψηλό διακύβευμα στην ιστορία της και ο κακός είναι σχετικά αδύναμος, αν και απειλητικός. Όχι κάτι διαφορετικό από τη συνήθη ταινία κόμικ δηλαδή. Αν και αδύναμη στην αφήγηση, ειδικά στην πρώτη πολύ ακατάστατη πράξη, έχει γρήγορο ρυθμό και είναι γεμάτη επικές σκηνές. Οπτικά είναι εντυπωσιακή με εξαιρετική χρήση του slow motion και πολύ καλοφτιαγμένο CGI.

Ο Dwayne Johnson υπηρετεί πολύ καλά τον ρόλο του και είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να σηκώσει μια ταινία τόσο ερμηνευτικά, όσο και εμπορικά. Αυτός όμως που κλέβει την παράσταση είναι ο Pierce Brosnan, ο οποίος είναι πραγματικά εντυπωσιακός. Μια πολύ διασκεδαστική προσθήκη στην βιβλιοθήκη της DC.

Το Black Adam του Jaume Collet-Serra είναι μια γρήγορη, ακατάστατη και εντυπωσιακή ταινία.

Σκηνοθεσία: Jaume Collet-Serra

Πρωταγωνιστούν: Dwayne Johnson, Sarah Shahi, Pierce Brosnan, Noah Centineo, Joseph Gatt, Aldis Hodge, Viola Davis

Στους Κινηματογράφους

1 ΣΧΟΛΙΟ

Πες μας την άποψη σου..