Κριτική Ταινίας : Bullet Train

Το Bullet Train του David Leitch είναι ένα πανέμορφο, βίαιο χάος.

Ο Brad Pitt υποδύεται τον Ladybug, έναν κάπως κακότυχο δολοφόνο που είναι αποφασισμένος αυτή τη φορά να κάνει τη δουλειά του με την ησυχία του μετά από σειρά αποτυχιών. Η μοίρα, όμως, έχει τα δικά της σχέδια και έτσι η τελευταία αποστολή του Ladybug τον φέρνει σε μια ξέφρενη πορεία σύγκρουσης με φονικούς αντιπάλους από όλη την υφήλιο-όλοι με σχετικούς, αλλά αντικρουόμενους σκοπούς- πάνω στο πιο γρήγορο τρένο του κόσμου, με ένα βασικό σκοπό. Να βρει έναν τρόπο να κατέβει από αυτό το τρένο.

Η ταινία είναι σαν να διαβάζεις ένα κόμικ, δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα ρεαλιστικό και η δράση είναι βγαλμένη από ταινία του Τζάκι Τσαν. Ωστόσο, αυτό δεν τη εμποδίζει από το να είναι εξαιρετικά διασκεδαστική. Αν και δεν υπάρχει μια σταθερή ροή και τα πάντα μοιάζουν χαώδη, ενώ απουσιάζει ένας κεντρικός άξονας από την ιστορία όπως ο διάλογος, που κάποιες φορές είναι ακατανόητος, στο τέλος όλα κάπως συνδέονται. Γενικότερα είναι μια ταινία που εν γνώση της βάζει το στιλ πάνω από την ουσία.

Οι χαρακτήρες, ακόμα και αν η ταινία δεν εμβαθύνει πολύ στην ιστορία τους, έχουν ο κάθε ένας μια ιδιορρυθμία που τους κάνει ξεχωριστούς και συμπαθητικούς, καθώς αλληλοσφαγιάζονται βίαια σε αυτό το περίπλοκο χάος απο συνδεδεμένες πλοκές. Ο Brad Pitt αποτελεί την ψυχή της ταινίας, αλλά όλοι ξεχωρίζουν με τις ερμηνείες τους.

Το Bullet Train του David Leitch είναι ένα ακατάστατο, στιλιζαρισμένο, αλλά πολύ διασκεδαστικό υβρίδιο μαύρης κωμωδίας και ταινίας δράσης.

Σκηνοθεσία: David Leitch

Πρωταγωνιστούν: Brad Pitt, Sandra Bullock, Joey King, Johanna Watts, Karen Fukuhara, Andrew Koji, Aaron Taylor-Johnson, Logan Lerman, Michael Shannon, Zazie Beetz

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..