Κριτική Ταινίας : COPSHOP

Το COPSHOP του Joe Carnahan είναι μια παράλογα διασκεδαστική κωμωδία δράσης.

Διασχίζοντας την έρημο της Νεβάδα, ο πανούργος απατεώνας Τέντι Μουρέτο καταστρώνει ένα απεγνωσμένο σχέδιο να κρυφτεί από τον επικίνδυνο εκτελεστή Μπομπ Βίντικ, να σπάσει στο ξύλο την πρωτάρα αστυνομικό Βάλερι Γιάνγκ, ώστε να συλληφθεί και να κρατηθεί στο αστυνομικό τμήμα μιας μικρής πόλης. Η άφιξη όμως ενός ακόμα εκτελεστή θα προκαλέσει ξέφρενο χάος και ο Βίντικ θα πρέπει να φανεί δημιουργικός αν θέλει να ολοκληρώσει τη δουλειά και να διαφύγει από αυτή την εκρηκτική κατάσταση.

Μια ταινία που θυμίζει έντονα 80s, με τη δράση, το χιούμορ και το στιλ να βρίσκονται σε απόλυτη ισορροπία. Μια απλή ιστορία, με κάπως άνισο ρυθμό και σφιχτό σενάριο, αλλά χωρίς να είναι ιδιαίτερα πρωτότυπη. Το μεγαλύτερο προτέρημά της είναι η αυτογνωσία της και το ότι “αγκαλιάζει” το γεγονός πως είναι ανόητη και υπερβολική, δίνοντας περισσότερο έμφαση στο στιλ από ότι στην ιστορία.

Οι χαρακτήρες των Gerard Butler και Frank Grillo είναι απολαυστικά ανταγωνιστικοί, με τους ηθοποιούς να δίνουν στιβαρές ερμηνείες, όπως και το σύνολο του καστ. Γενικότερα, οι χαρακτήρες της ιστορίας δεν αποτελούν το κέντρο της, αλλά μοιάζουν διεκπεραιωτικοί.

Το COPSHOP του Joe Carnahan είναι μια πραγματικά διασκεδαστική και νοσηρή μαύρη κωμωδία, με πολλές απροσδόκητες στιγμές.

Σκηνοθεσία: Joe Carnahan

Πρωταγωνιστούν: Gerard Butler, Frank Grillo, Alexis Louder, Toby Huss

Πες μας την άποψη σου..