Κριτική Ταινίας : Creed III

Το Creed III (Κριντ 3) του Michael B. Jordan είναι ένα εντυπωσιακό και φιλόδοξο σκηνοθετικό ντεμπούτο, καθιστώντας το μια αντάξια ταινία για το γνωστό franchise.

Αφού κυριάρχησε στον κόσμο της πυγμαχίας, ο Άντονις Κριντ ακμάζει τόσο στην καριέρα όσο και στην οικογενειακή του ζωή. Όταν ένας παιδικός φίλος και πρώην θαύμα της πυγμαχίας, ο Ντέμιαν, επανεμφανίζεται μετά από μακρόχρονη ποινή στη φυλακή, είναι πρόθυμος να αποδείξει ότι αξίζει την σκηνή στο ρινγκ. Η αντιπαράθεση μεταξύ πρώην φίλων είναι κάτι περισσότερο από μια απλή διαμάχη. Για να διευθετήσει το σκορ, ο Άντονις πρέπει να βάλει το μέλλον του στη γραμμή για να πολεμήσει τον Ντέμιαν—έναν μαχητή που δεν έχει τίποτα να χάσει.

Το “Creed III”, παρόλο που αποτελεί την τρίτη ταινία του franchise, αφηγείται μια νέα ιστορία με μια νέα ταυτότητα. Σε σκηνοθεσία του Michael B. Jordan, ο οποίος και πρωταγωνιστεί έχοντας τον ρόλο του Adonis Creed, η ταινία εμπεριέχει μερικές εξαιρετικές σκηνές πυγμαχίας, καθώς και έναν εντυπωσιακό ανταγωνιστή, τον οποίο υποδύεται ο Jonathan Majors. Σε γενικές γραμμές, είναι μια φιλόδοξη ταινία με σταθερό ρυθμό, που δεν παίρνει πολύ στα σοβαρά τον οσκαρικό εαυτό των προκατόχων της.

Αν και υπάρχουν τα γνωστά προβλέψιμα κλισέ αθλητικών ταινιών, ξεχωρίζει για τις πολύ καλές της ερμηνείες, ειδικά αυτή του Majors, ο οποίος κλέβει την παράσταση. Η χορογραφία των αγώνων είναι οπτικά συνεκτική, ενδιαφέρουσα και δημιουργεί ένταση. Αυτό που ίσως λείπει είναι ο συναισθηματισμός και η νοσταλγία που έδινε στο franchise ο Sylvester Stallone.

Το Creed III (Κριντ 3) του Michael B. Jordan, αν και δεν φτάνει τα συναισθηματικά ύψη των προκατόχων του, εξακολουθεί να είναι νοσταλγικό και γεμάτο, οπτικά, με εκπληκτικές σκηνές.

Σκηνοθεσία: Michael B. Jordan

Πρωταγωνιστούν: Tessa Thompson, Jonathan Majors, Michael B. Jordan, Wood Harris, Florian Munteanu, Selenis Leyva, Phylicia Rashad

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..